vineri, 26 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Update S-au dat sentințe enorme pentru polițiștii șpăgari din Micălaca, Panda și Belei!

    de Special Arad | 12 noiembrie 2015, 2:44 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

    9

    UPDATE2: S-a publicat oficial sentința dată de instanța Tribunalului Arad în cazul polițiștilor arădeni Adrian Belei și Cornel Panda. Sentința este, pentru fiecare inculpat în parte, deosebit de aspră, cel puțin dacă e să o raportăm la alte spețe anterioare: 6 ani și 4 luni pentru Panda și 5 ani și 4 luni pentru Belei, în regim de detenție! 

    Iată soluția, așa cum apare ea, pe site-urile Ministerului Justiției – cu mențiunea că ea poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel:

    În temeiul art. 289 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 6 şi art. 7 alin. 1 lit. „c” din Legea 78/2000, condamnă pe inculpatul Panda Cornel Sorin , fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de „luare de mită”, la pedeapsa închisorii de 6 (şase) ani. În temeiul art. 321 alin. 1 Cod penal, condamnă pe inculpatul Panda Cornel Sorin cu datele de identificare de mai sus, pentru săvârşirea infracţiunii de „fals intelectual”, la pedeapsa închisorii de 1(unu) an.

    În baza art. 38 alin. (1) şi art. 39 alin. (1) lit. b) Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Panda Cornel Sorin cu datele de identificare de mai sus după cum urmează: aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 6 (şase) ani închisoare, la care se adaugă un spor de 4(patru) luni închisoare; inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 6 (şase) ani şi 4 (patru) luni închisoare în regim de detenţie.

    În temeiul art.67 alin.2 şi art. 289 alin. 1 Cod penal aplică inculpatului Panda Cornel Sorin cu datele de identificare de mai sus, ca pedeapsă complementară interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1, lit. „a”, „b” şi „g” Cod penal, pe o durată de 3 ani.

    În temeiul art.65 alin.1 Cod penal aplică inculpatului Panda Cornel Sorin cu datele de identificare de mai sus, ca pedeapsă accesorie interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1, lit. „a”, „b” şi „g” Cod penal. În temeiul art. 112 alin.1 lit. „e” Cod penal confiscă, în folosul Statului Român, suma de 65,14(şaizeci şi cinci lei şi paisprezece bani) lei; de la inculpatul Panda Cornel Sorin cu datele de identificare de mai sus.

    În temeiul art. 404 alin. 4 lit. c şi art.249 Cod procedură penală, art. 20 din Legea 78/2000 dispune în favoarea Statului Român instituirea sechestrului asiguratoriu asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpatului Panda Cornel Sorin cu datele de identificare de mai sus şi poprirea asiguratorie pe sumele datorate inculpatului inculpatului Panda Cornel Sorin cu datele de identificare de mai sus până la concurenţa sumei de 2065,14 (douămiişaizecişicinci lei şi paisprezece bani) lei reprezentând cheltuieli de judecată şi obiectul confiscării speciale.

    În temeiul art. 289 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 6 şi art. 7 alin. 1 lit. „c” din Legea 78/2000, condamnă pe inculpatul Belei Adrian, studii superioare, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de „luare de mită”, la pedeapsa închisorii de 5(cinci) ani. În temeiul art. 321 alin. 1 Cod penal, condamnă pe inculpatul Belei Adrian cu datele de identificare de mai sus, pentru săvârşirea infracţiunii de „fals intelectual”, la pedeapsa închisorii de 1(unu) an. În baza art. 38 alin. (1) şi art. 39 alin. (1) lit. b) Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Belei Adrian cu datele de identificare de mai sus după cum urmează: aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 5(cinci) ani închisoare, la care se adaugă un spor de 4(patru) luni închisoare; inculpatul urmând a executa pedeapsa rezultantă de 5 (cinci) ani şi 4 (patru) luni închisoare în regim de detenţie.

    În temeiul art.67 alin.2 şi art. 289 alin. 1 Cod penal aplică inculpatului Belei Adrian cu datele de identificare de mai sus, ca pedeapsă complementară interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1, lit. „a”, „b” şi „g” Cod penal, pe o durată de 3 ani. În temeiul art.65 alin.1 Cod penal aplică inculpatului Belei Adrian cu datele de identificare de mai sus, ca pedeapsă accesorie interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1, lit. „a”, „b” şi „g” Cod penal. În temeiul art. 112 alin.1 lit. „e” Cod penal, confiscă, în folosul Statului Român, suma de 65,14(şaizeci şi cinci lei şi paisprezece bani) lei; de la inculpatul Belei Adrian cu datele de identificare de mai sus.

    În temeiul art. 404 alin. 4 lit. c şi art.249 Cod procedură penală, art. 20 din Legea 78/2000 dispune, în favoarea Statului Român, instituirea sechestrului asiguratoriu asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpatului Belei Adrian cu datele de identificare de mai sus şi poprirea asiguratorie pe sumele datorate inculpatului inculpatului Belei Adrian cu datele de identificare de mai sus până la concurenţa sumei de 2065,14(douămiişaizecişicinci lei şi paisprezece bani) lei reprezentând cheltuieli de judecată şi obiectul confiscării speciale.

    În baza art.397 alin.4 Cod procedură penală dispoziţiile din prezenta hotărâre privind luarea măsurii asiguratorii este executorie şi se comunică din oficiu organelor competente să dispună înfiinţarea popririi asiguratorii, notarea ipotecară şi mobiliară în condiţiile art.253 alin.4) şi 5) Cod procedură penală, art.902 alin.2 Cod civil şi art. 954 alin. 3), art. 970 alin. 1) Cod procedură civilă.

    În temeiul art. 398, art. 274 alin. 2 Cod procedură penală, obligă pe inculpatul Panda Cornel Sorin, cu datele de identificare de mai sus, la plata sumei de 2.000 lei; şi pe inculpatul Belei Adrian cu datele de identificare de mai sus, la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. 

    Document: Hotarâre  397/2015  12.11.2015


     

    UPDATE: COMUNICAT (22 mai 2015)

    Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus prin rechizitoriul din data de 20.05.2015, trimiterea în judecată, sub control judiciar,  a inculpaţilor PANDA CORNEL SORIN şi BELEI ADRIAN, ambii agenţi de poliţie în cadrul IPJ Arad, reţinându-se în sarcina acestora săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi fals intelectual.

    În urma probatoriului administrat în cauză a rezultat faptul că în dimineaţa zilei de 05.04.2015, cei doi inculpaţi care se aflau în timpul serviciului de patrulare prin Municipiul Arad, au pretins şi primit de la martorul denunţător BS două aparate de cafea expreso marca Saeco şi suma de 50 lei. Ulterior, la încheierea serviciului, cei doi inculpaţi au falsificat „Raportul de serviciu” în sensul că au omis să menţioneze în acesta controlul efectuat asupra autovehiculului condus de martorul denunţător.

    Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Arad.

    Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


     

    Știri Arad:

    Doi agenți de la Secția de Poliție nr. 2 – Micălaca – au fost „călcați” ieri de Direcția Generală Anticorupție, ai cărei anchetatori au documentat un caz de luare de mită început cu un autodenunț. Polițiștilor Panda Cornel și Belei Adrian li s-au efectuat percheziții domiciliare și au fost duși, cu ordonanță de reținere, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, iar dosarul este acum pe mâna procuroruluil Sorin Iercoșan. Judecătorul a dispus cercetarea acestora în continuare sub control judiciar.

    Starea de fapt. Prin Ordonanța eliberată la data de 13.05.2015, s-a pus în mișcare acțiunea penală împotriva agenților de poliție Panda Cornel Sorin și Belei Adrian, asupra cărora s-au reținut indicii temeinice privind săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În aceeași zi, magistratul-judecător a dispus cercetarea acestora sub control judiciar. În fapt, aceștia, în timp ce își exercitau profesia de polițist la Secția 2 Micălaca, la ora 6.00, au oprit un microbus care transporta 132 de aparate de cafea marca Saeco, condus de denunțătorul D.S. După ce l-au dus pe șofer la secție, în vederea verificării documentelor, imediat i-au pretins câte două aparate de acest fel și câte 50 de lei de persoană pentru a nu-și exercita corespunzător atribuțiile de serviciu – fapt care s-a si produs. (15 mai 2015)

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. panda ala, un „mare” politist. se baza pe „pila” lui de la tribunal, stie el la cine facem referire…
      pacat de belei, care, sunt sigur ca s/a lasat „ispitit” de camaradul penal, panda. acest panda, numai politist nu era. era doar o chestiune de timp pana cand va fi prins cu spaga. adresam felicitari procurorului de caz si celor de la DGA!

      +3 voturi
      +1
      -1
      • De ce trageți săgeți în „pila lui” din instanță ? Aceasta „pila” nu a intervenit în nici un fel pe lângă nimeni. Nu știu la cine faci referire. În comparație cu alte PILE care chiar si-au salvat din mai mare belea … Cazuri care erau cu adevarat penale si flagrante. S-a reusit CU PILA. Ăsta s-a întâmplat cu mulți ani în urma. Și știți care este culmea ipocriziei ? PILA a rămas, chiar foarte bine încinsaă. Da, sunt prieten cu unul din ei și-i cunosc pe toți. Am vorbit cu Cornel si il cred. EL nu este nici un spagar. Inafară de a-si angaja un avocat și de a declara sincer nu a intervenit. Nu inteleg la ce pila din instanta faceti referire. Nu toți judecătorii sunt corupți sau mai bine spus influențați de PILE căpușe, molii sau cum vreți sa le numiți. În justiție judecătorii profesioniști, care isi fac doar treaba de judecator nu se lasă înduplecati de alte criterii. Justitia trebuie sa aibă oameni, tineri sau în vârstă, cinstiti si impartiali. Toti trebuie sa fim egali si in fata legii. Deci Panda ti-am spus: sus capul și
        vei învinge. Mbg

        0 voturi
        +1
        -1
        • Mă refer la justiția si cazurile de acum 30 de ani. Atunci existau pile. Atunci am auzit ca o pila a incercat salvarea libertății cuiva. Acum aceste pile care posibil au rezolvat sau nu sunt aproape de pensie, sau chiar s-au cred ca s-au pensionat. Sunt bunici. Dar o vreme lunga (30 de ani) au rămas în sistem, cred ca pe la procuratura dintr-un judet nu departe de acesta. Deci justiția acum face dreptate. Cred ca așa va fi și în cazul prietenului meu.

          0 voturi
          +1
          -1
        • mai exista cineva care inca se crede mare

          Nu trebuie sa ne referim la acum 30 de ani. Cu câțiva ani in urma, mai puțin de 30.
          A ajuns colacul salvator pentru ca exista pila, pe atunci pila era mai mica si necunoscuta, (fata de prezent) a unui infractor,calificat atunci, tot polițist pe atunci. Când spun pila mica mă refer la funcție, constituție fizica, însă cu un temperament, comportament.. si alte „calitati” inspaimantatoare si depasite de normalitate dobândite pe parcurs. Unii se fac ca uita cine au fost cândva, trecutul lor,. Și nu o spun pentru ca pila acum este mare. Unii vor sa creasca. Chiar cred ca au crescut. În botsigur. Dar defapt sunt josnici. Unii cred ca dupa ce au fost înaltati pe principii, acestia dacă vorbesc mult, bârfesc..și au trecere cu aceste cuvinte defaimatoare in fata altora mai mari, spera sa se mențină și chiar sa se înalțe tot mai sus. Câtă răutate din cauza invidiei și doar pentru a face efort sa ramai unde ai fost înălțat.

          0 voturi
          +1
          -1
          • mai exista cineva care inca se crede mare

            Respect fata de magistrații și șefii magistrați din Arad. În mod sigur în aceasta instituție nu exista corupție. Au trecut acele vremuri bune pentru unii. Sunt mulți magistrați buni profesioniști care își merita funcțiile și ocupațiile. Deci felicitări pentru magistrați.

            +1 voturi
            +1
            -1
          • Așa am aflat. A reușit sa fenteze. Pensii frumoase. Părerea ta ca: „pila acum este mare”. Nu a fost niciodată mare. Dimpotriva a rămas pe aceeași funcție, chiar mica, doar ca i s-a schimbat biroul și scaunul pentru a părea mai mare. Când ai spus mare cred ca te-ai referit la altceva. Pensii după 20 de ani. ?

            0 voturi
            +1
            -1
    2. Bine punctat! Sentințe aspre…însă ele sunt considerate aspre, in comparație cu cele pronunțate de incompetenții in roba, pe vechea cutuma! A se analiza pe scurt cazul șpăgarei de la PP 14, Toldan. Deși instanța confisca suma rezultata din săvârșirea infracțiunii ca fiind ilicită, totuși o achita motivând halucinant ca fapta nu prezintă pericol public, pe vechiul Cod art18 ind 1! Cum adică? Pai exct din cauza corupției au murit si tinerii din Colectiv! Nerușinarea si nesimtirea funcționarilor șpăgari, a dus la aceasta tragedie! Felicitări judecătorului care a dat exemplu inculpații! Însă, rusine sa le fie celor care si-au bătut joc de actul de justiție si de Lege, când au achitat infractori dovediți cât se poate de clar! Justiția începe sa funcționeze încet, încet! Iar șpăgarii in roba vor înfunda pușcăriile! Vrem STAT DE DREPT! Aplicarea legii sa fie „autista”! Bravo!

      +6 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    5 + 6 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.