Nouă irakieni intenţionau să iasă ilegal din România, ascunși într-o autoutilitară

  de Special Arad | 27 septembrie 2017, 12:00 PM | Nădlac | Urmăriți

  0

  Știri Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat nouă persoane din Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse într-un spațiu special amenajat în podeaua remorcii unei autoutilitare.

  În data de 26.09.2017, în jurul orei 9:00, la P.T.F Nadlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul român Ionuţ M., în vârstă de 28 de ani, conducând o autoutilitară marca Fiat, înmatriculată în Polonia. Acesta era însoţit de un conaţional, Gabriel T., în vârstă de 35 de ani.

  Cu ocazia controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că podeaua remorcii era mult prea înaltă, fapt pentru care au efectuat un control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperit un compartiment special amenajat, improvizat în podea, iar în interior au fost descoperiți, ascunşi, opt adulţi şi un minor.

  În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni cu vârste cuprinse între 16 şi 44 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

  Cei doi români au declarat că au primit 1.300 de euro pentru a-i transporta pe migranți până în Germania.

  Poliţiştii de frontieră îi cercetează pe migranţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar pe şoferul român şi conaţionalul care îl însoţea, pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad