luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  1 an de închisoare cu suspendare pentru ultraj asupra unui polițist. „O să îți scot ochii ăia de șoarece”

  de Ioana Costaș | 12 martie 2024, 12:06 PM | Știri Arad | Topic special | Urmăriți

  2

  Un bărbat cu antecedente penale în străinătate a fost condamnat, săptămâna trecută, de Judecătoria Arad, la 1 an de închisoare cu suspendare pentru ultraj asupra unui ofițer de poliție, fapta având loc în toamna anului trecut.

  În 24 septembrie 2023, în jurul orei 04:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publică a oprit în trafic un autoturism. Șoferul mașinii a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, iar polițiștii l-au condus la Spitalul Clinic Județean Arad pentru recoltarea de probe biologice. Bărbatul care se afla ca pasager în autoturism a coborât și a început să devină recalcitrant, polițiștii atenționându-l să intre înapoi în mașină. Evident, bărbatul nu s-a conformat, ci s-a îndreptat spre unul dintre polițiști și i-a smuls camera de tip bodycam de pe uniformă, aruncând-o pe jos.

  Polițiștii l-au încătușat, iar după ce s-a liniștit, bărbatul a fost descătușat, fiind îndrumat să ia un taxi până acasă. Bărbatul însă nu a urmat recomandarea polițiștilor, ci s-a urcat la volanul autoturismului prietenului său și a demarat, polițiștii plecând în urmărirea lui. Evident, șoferul nu a oprit la solicitările sau/și semnalele polițiștilor de a opri mașina, gonind cu viteză. La un moment dat bărbatul s-a oprit pe strada Cetății, iar polițiștii au vrut să-l testeze cu aparatele alcooltest și DrugTest, însă acesta a refuzat, astfel că s-a procedat la conducerea acestuia la spital pentru prelevarea de probe biologice. Pe drumul spre unitatea medicală, dar și în incinta acesteia, bărbatul l-a amenințat pe unul dintre polițiști că „îl va bate rău şi îl va lovi cu capul în gură”, că „îl va bate rău, că îl va căuta acasă curând, că va fi spaima sa”, că „îl va căuta, îl va prinde a doua zi şi îi va tăia mâinile”, precum și că îl va omorî.

  ,,Te bat! Te bat rău, mă p…ă! Îţi f..t un cap în gură de-l sparg! Ia mâna de pe mine că ţi-o rup! O să îţi scot ochii ăia de şoarece!”, au fost amenințările adresate de bărbat ofițerului de poliție.

  Bărbatul a fost cercetat, iar ulterior trimis în judecată pentru ultraj. În cursul urmăririi penale, inculpatul nu a colaborat cu organele de anchetă, însă în faza de judecată a recunoscut comiterea faptei şi a solicitat judecarea cauzei conform procedurii recunoaşterii învinuirii.

  Instanţa reţine şi faptul că inculpatul ###### ######## ###### are antecedente penale în străinătate, şi chiar dacă hotărârile respective nu sunt recunoscute şi nu produc efecte juridice, totuşi pot fi avute în vedere la evaluarea conduitei anterioare a inculpatului, a periculozităţii acestuia. Se conturează, aşadar, profilul unei persoane cu un grad scăzut de respect faţă de ordinea de drept şi faţă de regulile de conduită general acceptate în societate.

  Fără a minimaliza periculozitatea inculpatului şi a faptei săvârşite, totuşi, nu se poate spune că ne aflăm în prezenţa unei persoane care să nu poată beneficia în prezent de clemenţa instanţei de judecată sub aspectul executării pedepsei, având în vedere că acesta nu a mai suferit în trecut condamnări pe teritoriul României, a recunoscut actele de ameninţare, şi-a dat acordul în sensul prestării unei munci neremunerate în folosul comunităţii”, se arată în hotărârea Judecătoriei Arad, conform rejust.ro.

  Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani.

  Citește și: Tribunalul Arad: 57.000 de dosare de judecat. Instanțele arădene, supraîncărcate în anul cu cel mai mare deficit de personal

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.