Comunicat Dorel Căprar, deputat PSD Arad

  de - | 15 iulie 2014, 4:08 PM | Inutile

  0

  Parlamentul a votat propunerea Guvernului cu privire la reducerea CAS cu cinci puncte procentuale. Măsura este menită să sprijine mediul economic şi să stimuleze crearea de noi locuri de muncă. Deşi măsura este apreciată de mediul privat, în ultimele zile s-au înmulţit atacurile la adresa Guvernului pe acest subiect. „Este regretabil că mai mulţi oameni politici contestă aplicarea acestei măsuri. Nimeni nu poate să spună că reducerea CAS nu este bună, dar se caută nod în papură dintr-un singur motiv: să nu îşi asume Victor Ponta o decizie pozitivă pentru economie. Reducerea CAS este contestată din motive politicianiste, care au legătură cu contextul alegerilor prezidenţiale, nu cu contextul economic din România. Consider că responsabilitatea pentru asigurarea resurselor financiare care să facă sustenabilă această măsură este a Guvernului. Dacă Guvernul estimează că efectele vor fi pozitive şi va creşte gradul de colectare, nu văd de ce să nu îi dăm credit. Este hilar faptul că zona din care vin criticile este dreapta politică. Dacă aceşti politicieni sunt cu adevărat de dreapta, ar trebui să aibă mai mare încredere în efectele pozitive ale reducerii fiscalităţii, mai ales a fiscalităţii care apasă asupra agenţilor economici. Subliniez din nou că reducerea CAS este o măsură curajoasă, Victor Ponta nu se referă la reducerea impozitării ca membru al opoziţiei, ci pune efectiv în practică această măsură, în calitate de şef al Guvernului. În general, lucrurile au stat invers, adică politicienii au vorbit despre reducerea taxelor din opoziţie iar ajunşi la guvernare le-au majorat. Sunt convins că timpul ne va da dreptate şi că vom vorbi în curând despre un sprijin real acordat economiei”, a spus deputatul Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.