duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Organizația Județeană a PSD Arad a decis excluderea din partid a fostului președinte al filialei, deputatul Dorel Căprar

  de Special Arad | 4 iunie 2020, 11:49 AM | Politikos

  0

  Ceea ce era oarecum de așteptat în ceea ce privește lupta din PSD Arad, s-a întâmplat într-un final. Vorbim, desigur despre lupta pentru controlul întregii organizații, începută – spun gurile rele – cu ani de zile în urmă. De câțiva ani se tot vorbea prin viața politică arădeană că în PSD Arad se duce o luptă între (pe atunci președintele organizației) deputatul Dorel Căprar și senatorul Mihai Fifor, acesta din urmă fiind cumva mai bine ancorat în decursul timpului în conducerea centrală a partidului, însă despre care se spunea că își dorește să controleze organizația județeană din Arad.

  Reamintim că, în urmă cu câteva luni, lupta pentru conducerea PSD Arad a trecut, din spatele ușilor închise, direct în public, începând o competiție acerbă pentru câștigarea voturilor membrilor. De altfel, la începutul lunii februarie, tabăra Căprar a organizat o conferință județeană extraordinară, în cadrul căreia urma să aibă loc alegerile pentru viitoarea conducere a filialei. Asta deși, de la București, președintele interimar al partidului, Marcel Ciolacu, îi cerea lui Dorel Căprar să amâne conferința județeană. Acest lucru nu s-a întâmplat, conferința județeană având loc pe 7 februarie, însă fără participarea celui care îl contracandida pe Căprar, Mihai Fifor, respectiv a susținătorilor acestuia din urmă.

  Trei zile mai târziu, Comitetului Executiv al PSD a invalidat alegerile organizate la Arad și a dizolvat întreaga filială județeană, fiind numit interimar șeful PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, până la organizarea unor noi alegeri. După o zi de la decizia CEx PSD, de a dizolva organizația arădeană, deputatul Dorel Căprar a ieșit public să spună că singurii care îl pot demite sunt colegii săi de la Arad, nu cei de la București. Ei bine, în urma organizării următoarelor alegeri, Mihai Fifor a câștigat la pas președinția filialei arădene.

  Ulterior, la începutul lunii martie, „pe piață” a început să circule un zvon potrivit căruia Dorel Căprar ar urma să preia conducerea filialei arădene a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) – PPU (s-l), partid fondat și controlat de Dan Voiculescu. Urma chiar să fie făcut un anunț public în acest sens, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

  Ajungem în aceste zile să aflăm că Biroul Permanent Județean al PSD Arad a decis excluderea din partid a deputatului Dorel Căprar.

  Potrivit Hotărârii nr. 12/30.04.2020, pe care am reușit și noi să punem mâna, propunerea de excludere din partid a lui Dorel Căprar pare să fi venit din partea președintelui Organizației Municipale, Ilie Cheșa, cel care era cât pe ce să fie „executat” în trecut chiar de Dorel Căprar. Căprar este acuzat că a avut mai multe abateri disciplinare, care au adus grave prejudicii partidului, încălcând, totodată, Codul de Etică şi Conduită al Partidului Social Democrat.

  Astfel, teoretic, începând cu 30.04.2020, Dorel Căprar a fost exclus din partid de către Biroul Permanent Județean al PSD Arad. Practic, hotărârea BPJ al PSD Arad trebuie aprobată și de Comitetul Executiv al PSD, adică la nivel național. Însă CEx al PSD nu s-a putut reuni în această perioadă, fiindcă România s-a aflat fie în Stare de Urgență, fie în Stare de Alertă, cauzate de pandemia de coronavirus, iar aceste întruniri cu număr mare de persoane fiind interzise.

  Totuși, cel mai probabil că hotărârea BPJ al PSD Arad va fi aprobată fără probleme de CEx, mai ales dacă ținem cont de faptul că Dorel Căprar a avut în trecutul relativ recent conflicte deschise cu însuși președintele interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu.

  Am încercat să luăm legătura și cu deputatul Dorel Căprar pentru a vedea care este poziția acestuia cu privire la ce au hotărât social-democrații arădeni, însă acesta nu a răspuns la telefon. În măsura în care acesta va dori ulteriror să comenteze în vreun fel situația, o să-i dăm acestuia ocazia să-și expună poziția.

  În continuare vă prezentă întreaga hotărâre a Biroului Permanent Județean al PSD Arad:

  c7d081ffe85647f0668d9a6b03bb1225 0 c7d081ffe85647f0668d9a6b03bb1225 1 c7d081ffe85647f0668d9a6b03bb1225 2

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.