„Colțul Românesc”. Un proiect minunat ce promovează tradițiile românești sub formă de suveniruri

  de Special Arad | 6 ianuarie 2017, 4:48 PM | Cultură

  0

  Colțul Românesc – Suvenir de Sălaj  este un proiect inovativ, care urmărește redescoperirea, stimularea, practicarea și promovarea  meșteșugurilor artistice tradiționale și încurajarea Industriilor Culturale Creative. Un proiect responsabil și asumat, sustenabil și cu impact major în comunitate. Un proiect pilot realizat împreună cu specialiști și meșteșugari, care au scos la iveală, după aproape un an de documentare, creație și meșteșugărit, primul kit cu suveniruri românesti: zestre contemporană cu elemente de patrimoniu local, reinterpretate în design modern și retrimise la drum prin lume.

  Piese lucrate manual sau serii mici de obiecte tip suvenir, cu grafici originale, inspirate din specificul zonei. Cadouri cu poveste locală, cultural-creativă, adaptate ochiului contemporan și personalizate: indiferent că vorbim de daruri individuale pentru prieteni sau parteneri, de cadouri pentru  evenimente aniversare organizate de firme sau administrația publică locală sau de obiecte suvenir atât de necesare în hoteluri, pensiuni, standuri cu suveniruri din zone turistice sau concept store-uri cu produse de design românesc.

   

  Zestrea de nelipsit în casele tinerelor gata de căsătorie include, printre altele, următoarele obiecte tradiționale, recreate în proiectul Colțul Românesc:

  Pernele de decor:

  suvenir-romanesc-9

  Zadii de socăcit:

  suvenir-romanesc-15

  Podoabe (în acest caz inspirate din moștenirea dacică)

  suvenir-romanesc-3

  Straițe

  suvenir-romanesc-17

  Echipa „Colțul Românesc”

  echipa-coltul-romanesc-suvenir

  Echipa este formată din designeri, creatori de produs, specialiști, meșteșugari și este pregătită să dezvolte proiectul atât pe plan local cât și national. Aceștia pot crea, la cerere,  propriul kit de cadouri, propria linie de suveniruri  sau propriul obiect, adaptat locului căruia aparțineți și a cărui poveste vreți să o transmițeti mai departe, prin lume! Specificul local va fi adaptat și personalizat astfel încât să se creeze produse unice, inovative, responsabil, asumat și sustenabil, cu impact pozitiv (atât vizual, cât și asupra mediului).

  Mai multe detalii despre acest proiect pe coltulromanesc.ro

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad