11 animale au murit într-un incendiu la Circul Globus în această dimineață

  de Special Arad | 12 ianuarie 2017, 12:07 PM | Naţional

  0

  Incendiu puternic în această dimineaţă la adăpostul pentru animale al circului Globus. Anexa în care se aflau tigri, cămile şi alte animale exotice a fost cuprinsă de flăcări.

  Câteva ore s-au chinuit pompierii să lichideze flăcările. Din păcate, 11 animale nu au putut fi salvate, printre acestea doi tigri și mai mulți porcușori de Guineea.

  “21 animale au fost salvate, iar 11 animale au murit, cel mai probabil din cauza fumului. La această oră, incendiul este aproape stins, a rămas doar un fum mocnit care nu mai pune probleme deosebite”, a declarat pentru Realitatea TV Daniel Vasile purtătorul de cuvânt al ISU București.

  Evaluarea stării animalelor care au fost salvate din incendiu este făcută de un medic veterinar specializat. Cei care au sesizat incendiul au fost îngrijitorii. Apelul a fost făcut la ora 5 dimineața.

  Pompierii au intervenit cu 15 autospeciale. Inițial pompierii au solicitat intervenţia medicilor veterinari astfel încât animalele să fie tranchilizate şi mutate din grajdurile cuprinse de flăcări. S-a renunțat ulterior la această idee.

  Pompierii de la ISU Bucureşti-Ilfov intervin, joi dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o clădire în care se află cinci animale – lei şi tigri – de la Circul Globus, echipajele de intervenţie solicitând ajutorul medicilor veterinari pentru ca animalele să fie tranchilizate şi mutate.

  Purtătorul de cuvânt al ISU, Daniel Vasile, a precizat că incendiul a cuprins o clădire de pe Şoseaua Petricani din Capitală şi se manifestă pe o suprafaţă de 300 de metri, fiind vorba despre un grajd pentru animale în care se aflau lei şi tigri. De asemenea, flăcările au cuprins şi o clădire administrativă.

  Sursa: Realitatea

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad