sâmbãtã, 27 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Întâlnire de gradul zero cu un animăluț sălbatic în Micălaca. Vulpe sau șacal? (Video)

    de Special Arad | 10 august 2023, 10:05 AM | Strada

    6

    Un cititor ne-a trimis pe mailul redacției un video pentru a ne arăta o întâlnire mai mult decât simpatică pe care a avut-o aseară cu un animăluț sălbatic, în cartierul Micălaca.

    În timpul unei plimbări, pe trotuarul din apropierea clinicii Genesys animăluțul și-a făcut apariția, în depărtare, cu urechile ciulite, fiind speriat, dar și curios. Fără să poată să-l analizeze prea bine, arădeanul a opinat la început că este vorba de o vulpe, însă după ce a privit de mai multe ori videoul pe care l-a făcut, tinde să creadă că este vorba de un șacal.

    În ultimii ani, întâlniri cu vulpi pe malul Mureșului au mai fost semnalate de arădeni. Există, de exemplu, o vulpe chiar „sportivă” care adesea stă și privește oamenii cum aleargă pe stadionul Gloria.

    Șacalul, pe de altă parte, seamănă destul de mult cu vulpea, fiind tot un mamifer din familia Canidae, cu botul ascuțit. În România, șacalul este o apariție destul de rară. A fost semnalat în Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea. Șacalii au pătruns în fauna autohtonă încă de acum 50 de ani, iar numărul lor este în creștere în partea de sud-est a țării. Originar din India, a pătruns prin Iran și Turcia în Europa, în special în Grecia, Bulgaria și Albania, apoi în România.

    Deocamdată, nu au fost observați șacali în municipiu. Dumneavoastră, cititori speciali, ce părere aveți? De data aceasta, e o vulpe sau un șacal?

     

    • Citește și: Vulpea arădeană, văzută din nou la plimbare pe mal | Video • Special Arad

     

     

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Asta e pui de sacal in toata regula! In Mandruloc avem o droaie de ei. Au mincat zeci de gaini si rate la oamenii din sat! Inclusiv mie! Singura modalitate legala de ai inlatura este prin impuscare de catre vanatori. Dar cum ei sunt activi doar noaptea si vanatorii nu au voie sa vineze noaptea avem din nou o dilema tipic romaneasca din punct de vedere al legilor!

      +10 voturi
      +1
      -1
    2. Aparitie rara?! E un dezastru! Sacalil este o specie endemica. Din cauza lui pelicanul e pe cale de disparitie in Delta Dunarii. Se inmulteste de 3 ori pe an si femela fata in medie 4-6 catei. Singurul dusman natural e lupul. Sunt foarte multi!!!

      +3 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    3 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.