Wall Street revine pe creștere în ciuda tensiunii din piață generată de varianta Omicron

  de - | 30 November 2021, 8:28 AM | Business | Internaţional

  0

  (foto: Twitter)

  Bursa de Valori din New York a revenit luni pe creștere și a recâștigat o mare parte din terenul pierdut vineri în cea mai proastă sesiune a anului, în condițiile în care temerile legate de impactul noii variante Omicron au făcut ca indicii să scadă semnificativ, scrie AFP, citat de HotNews.

  Potrivit rezultatelor finale la închidere, indicele Dow Jones a avansat cu 0,68% până la 35.135,94 puncte, după ce vineri a scăzut cu 2,53%.

  Nasdaq-ul dominat de acțiunile pe tehnologie s-a apreciat cu 1,88%, până la 15.782,83 puncte, după o pierdere de 2,23%, în timp ce indicele mai larg S&P 500 a urcat cu 1,32%, până la 4.655,27 puncte, după o scădere de 2,27% vineri.

  „Nu există niciun motiv de panică” în fața răspândirii noii variante de Covid-19, a declarat luni președintele american Joe Biden într-un discurs la Casa Albă.

  Președintele a adăugat că va prezenta joi o strategie detaliată de luptă împotriva Covid-19 în timpul iernii, „nu cu închideri sau izolări, ci prin amplificarea vaccinării și a testelor”.

  Sursa: HotNews

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.