marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Oameni și vulpi. O vulpe a fost filmată în zona Gării Arad

  de Adriana Barbu | 15 noiembrie 2023, 10:40 PM | Animal Special | Știri Arad | Strada

  4

  O vulpe a fost surprinsă de un arădean în timp ce încerca să-și găsească cel mai probabil de mâncare în vecinătatea blocurilor din spatele Casei Albe, peste drum de Gara Arad.

  „Am dat colțul blocului să merg pe alee către scara unde locuiesc și am rămas șocat de ceea ce văd la circa 3 metri în fața mea, în mijlocul orașului. Pentru câteva secunde am rămas amândoi speriați și ne-am privit”, ne-a povestit arădeanul întâlnirea cu vulpea.

  vulpe Arad Gara 2

  Vulpea surprinsă miercuri, în jurul orei 19:00, pe aleea dintre blocuri, pe strada Miron Costin colț cu strada Avrig, a fost filmată timp de două minute de arădean, care o descrie drept „puțin speriată și clar înfometată”. Arădeanul s-a apropiat destul de mult de animalul sălbatic, până când acesta s-a retras în spaţiul verde din vecinătatea blocurilor.

  Celelalte vulpi ale Aradului

  Nu este prima vulpe care pare să-și facă veacul în apropierea centrului Aradului. De ani de zile, arădenii fotografiază și filmează o vulpe/mai multe vulpi care par să se fi mutat pe malul Mureșului, imaginile cu acestea devenind virale pe rețelele de socializare. Două vulpi au fost văzute și în preajma Ștrandului Neptun, în urmă cu trei ani.

  Mai mult, anul acesta, o arădeancă a susținut că a fost atacată de un șacal într-un parc central din Arad, știre care a venit la câteva luni distanță de o alta, care vorbea despre faptul că satele de pe malul râului Mureș sunt terorizate de șacali.

  Porcii din cartierul Alfa

  Periculoase din pricina mușcăturii lor, care poate fi mortală pentru oameni, vulpile nu sunt singurele animale care sunt surprinse de arădeni plimbându-se prin oraș. Porcii din cartierul Alfa au devenit celebri în urmă cu câțiva ani. Aceștia – veniţi din zona Mărului – colindau cartierul, în căutare de mâncare.

  Revenind la vulpi, reamintim cititorilor că, în cazul mușcăturii de vulpe, este necesară administrarea vaccinului antirabic (ser FAVIRAB – imuno-globulină specifică).

  Citește și:

  Întâlnire de gradul zero cu un animăluț sălbatic în Micălaca. Vulpe sau șacal? (Video) 

  Vulpea arădeană, văzută din nou la plimbare pe mal | Video

  Fox News de Arad: o vulpe a început să dea târcoale Primăriei și Tribunalului… | Video

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Au mai fost văzute și în alte părți ale Aradului, dar , în general nu foarte departe de Malul Mureșului.
   Asta (la distanța așa de mare de Mureș) e chiar o premieră…
   Probabil au venit din zona 6 Vânători, prin vechiul Triaj.
   Se pare că ele sunt „urșii nostri gunoieri”, adică… „vulpi gunoiere”. 😁

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.