duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Vlad Botoș, raport despre infrastructura energetică europeană

  de - | 18 mai 2021, 1:34 PM | Comunicate contra cost

  0

  Astăzi, în calitate de raportor al Parlamentului European din partea comisiei REGI, dezvoltare regională, am avut onoarea de a conduce ședința de negociere între grupurile politice pentru regulamentul privind liniile directoare pentru infrastructurile energetice transeuropene și de abrogare a Regulamentului (UE) nr. 347/2013.

  În cadrul acestui Regulament încercăm să găsim cea mai bună soluție privind tranziția spre un domeniu energetic nepoluant bazat într-o cât mai mare măsură pe energia verde.

  În cadrul acestui raport vorbim despre transportul energiei și a gazului, nu despre producție. Astfel, subiectele majore abordate sunt crearea marilor coridoare de transport atât pentru electricitate, cât și pentru rețelele de gaz așa încât să se poată realiza, din punct de vedere tehnic, o piață unică europeană a energiei.

  Susținerea proiectelor pe gaz, transformarea infrastructurii în așa fel încât să poată fi adaptată transportului de hidrogen va fi un punct important în negocierile politice.

  Sigur că înțelegem susținerea energiilor regenerabile pe care ni le dorim cu toții, însă voi încerca să mențin acest raport într-o poziție echilibrată, în care necesitățile ecologice să fie îmbinate cu posibilitățile tehnice reale și cu asigurarea siguranței energetice a tuturor statelor membre din Uniunea Europeană.

  Aceștia sunt primii pași pe care îi facem în transformarea energetică, pași absolut necesari, tocmai de aceea este important să evităm cerințele extreme și să elaborăm o opinie care să poată fi un punct de plecare pentru revoluția energetică în pragul căreia ne aflăm.

  Discuțiile cu specialiștii din domeniu m-au ajutat să-mi formez o opinie clară în ceea ce privește posibilitățile tehnice la nivel european, dar și la nivelul țării noastre. Ritmul de modificare a legislației, de elaborare a strategiilor în domeniu și de implementare a proiectelor trebuie mult accelerat pentru ca România să poată face față schimbărilor.

  Voi încerca să fac echipă cu colegii din țară, însă avem nevoie ca cei responsabili de acest domeniu, al energiei, să accelereze reformele pentru a nu rămâne în urma Europei. O să vă țin la curent cu negocierile și cu dezbaterile.

  Am fost aleși să facem treabă și o facem cu plăcere când sunt interesele României la mijloc”, spune europarlamentarul USR PLUS Vlad Botoș.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.