Vlad Botoș, despre susținerea extinderii condițiilor de roaming și pentru Republica Moldova

  de - | 22 November 2022, 2:38 PM | Comunicate contra cost

  0

  Europarlamentarul Vlad-Marius Botoș, împreună cu alți europarlamentari din mai multe state europene au semnat o scrisoare prin care cer Comisiei Europene să extindă condițiile de roaming și pentru Republica Moldova.

  „Susțin integrarea Republicii Moldova pe piața europeană a comunicațiilor prin extinderea tarifelor europene de roaming în republica de peste Prut. Deși un pas mic, tarifele comune de roaming ar ușura cu mult păstrarea legăturii între moldovenii care locuiesc în Uniunea Europeană și cei care au rămas acasă.” ne-a comunicat Vlad Botoș

  „La ora actuală avem aproximativ 700 000 de moldoveni care dețin și cetățenia română, deci sunt români cu acte în regulă. Este un număr imens dacă ne gândim că Republica Moldova are aproximativ 2,5 milioane de locuitori, fără zona transnistreană. Republica Moldova dă semne clare de evoluție spre o democrație, spre un stat cu valori europene, iar eu, ca român, îmi doresc să susțin toate eforturile fraților noștri de peste Prut și să ajut la integrarea reală, în toate domeniile.” Adaugă eurodeputatul Vlad Botoș.

  Eforturile de integrare europeană ale Republicii Moldova au crescut în mod considerabil odată cu alegerea Maiei Sandu în fruntea statului de peste Prut. Acțiunile întreprinse de moldovenii de peste Prut odată cu începerea războiului au arătat mai clar orientarea țării spre Uniunea Europeană.

  Vlad Botoș a declarat că va susține în continuare toate eforturile de integrare europeană reală a Republicii Moldova atât din punct de vedere economic, cât și politic.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.