duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoș: „Vot rezoluție pentru aderarea României în Spațiul Schengen”

  de - | 18 octombrie 2022, 2:54 PM | Comunicate contra cost

  0

  Astăzi, în plenul Parlamentului European, s-a votat rezoluția prin care se cere urgentarea procedurilor pentru intrarea României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Cu o majoritate absolută Parlamentul European a susținut din nou necesitatea și dreptul României de a face parte din spațiul comunitar fără restricții, fără frontiere.

  Europarlamentarul Vlad Marius Botoș, unul dintre cei mai activi europarlamentari români în ce privește această temă ne-a declarat: ”Spațiul Schengen înseamnă lipsa frontierelor interne în Uniunea Europeană, ceea ce ar duce la o fluidizarea a traficului dintre România și întreg spațiul Uniunii Europene. La ora actuală ne ține în loc un singur partid, din familia EPP, din Țările de Jos, tocmai de aceea consider că eforturile diplomatice trebuie să fie accentuate în acest moment.

  România îndeplinește toate condițiile pentru intrarea în Schengen. Sigur, avem multe reforme de făcut, avem multe lucruri de reparat, mai ales în justiție, dar în ce privește condițiile pentru aderare la Spațiul Schengen, acestea sunt îndeplinite în întregime.”

  Au fost înregistrate 547 voturi pentru această rezoluție din 639 europarlamentari prezenți în sală, ceea ce însemnă că România și Bulgaria au o susținere covârșitoare pentru a face următorul pas.

  ”Acest vot unic împotrivă ne arată totodată că tratatele Uniunii Europene trebuie modificate pentru a elimina votul unanim din Consiliul European. Foarte multe dintre progresele și reformele care trebuie să aibă loc în Uniunea Europeană, reforme pe care le cerem și noi, românii, sunt blocate în Consiliul European. Este momentul să mergem mai departe, iar eu îmi voi dedica în continuare timpul atât intrării României în Schengen, cât și reformei Uniunii Europene”, mai declară Vlad Botoș.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.