sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoş, despre necesitatea intrării României în Spațiul Schengen

  de - | 5 octombrie 2022, 5:38 PM | Comunicate contra cost

  0

  Astăzi, în plenul Parlamentului European a avut loc o dezbatere pe tema intrării României și Bulgariei în Spațiul Schengen. Europarlamentarul Vlad-Marius Botoș, foarte activ pe acest subiect încă de la începutul mandatului, a indicat în discursul său o problemă de ordin practic: implementarea regulamentelor.

  „Am susținut necesitatea intrării României în Spațiul Schengen încă din primele zile ale mandatului meu aici, la Parlamentul European. Din păcate am constatat o mare apatie a europarlamentarilor României de până acum, dar și o lipsă de interes din partea autorităților naționale în soluționarea acelor aspecte care ne mai rețineau de la a fi membri cu toate drepturile în Uniunea Europeană. Sunt câteva chestiuni punctuale pe care trebuie să le îndeplinim, iar acum ceea ce ne trage în jos sunt legile justiției pe care PSD și PNL nu vor să le corecteze pentru a avea o justiție funcțională și independentă. Eu voi susține în continuare prin orice mijloace am la dispoziție obiectivele României, sper doar ca aceleași eforturi să le depună și guvernul de la București”, spune Vlad-Marius Botoș

  Europarlamentarul a mai amintit despre procedurile greoaie la trecerea frontierei pentru bunuri și mărfuri, care ar trebui să circule liber în Uniunea Europeană, dar, în mod absurd, tocmai acestea sunt cele care staționează cel mai mult la graniță. Vlad Botoș a fost de părere că este nevoie de o colaborare mult mai strânsă între autoritățile române și maghiare cu Comisia Europeană pentru a asigura o reală liberă circulație a mărfurilor între România și Uniunea Europeană.

  Vlad Botoș a mai adăugat: „Pentru economia românească, dar și pentru cetățeanul de rând este absolut necesară această aderare. Noi am devenit europeni, avem milioane de cetățeni români care călătoresc în Uniunea Europeană fie în interes de servici, fie în interes personal sau în scopuri recreative. Cozile la intrarea și la ieșirea din țară nu fac decât să ne arate că încă nu suntem unde ar trebui să fim”.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.