joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Primul pacient din vestul țării infectat cu virusul West Nile este internat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara

  de - | 30 august 2023, 8:27 AM | Recomandările editorilor | Regional | Sănătate

  1

  Spitalul Victor Babeș din Timișoara

  Un pacient, în vârstă de 50 de ani, din județul Timiș, a ajuns la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, cu simptome specifice unei boli de natura infecțioasă, diagnosticul fiind stabilit ca fiind infecția cu virusul West Nile.

  A fost internat în Secția de Boli Infecțioase a unității sanitare și i-au fost recoltate probe de sânge care au fost analizate în laboratorul Spitalului Victor Babeș. Diagnosticul de suspiciune a fost confirmat, după ce au fost detectați anticorpi de tip Imunoglobulina (IgM), informează opiniatimisoarei.ro.

  Pacientul s-a prezentat având simptome ușoare, dar persistente: febra, fotofobie, afazie, vedere dubla. A primit indicație de tratament simptomatic, antitermic, de echilibrare hidroelectrolitică, și vitaminoterapie. Starea lui de sănătate este acum stabilă. Pacientul va mai rămâne în spital câteva zile sub supraveghere. Deocamdată, nu se pune problema unei agravări a stării lui de sănătate. Vorbim, până la urmă, despre o boală infecțioasă care, însă, la persoane cu alte boli asociate sau comorbidități poate duce la o infecție a sistemului nervos central sau, în cazurile foarte grave, ceea ce nu este în situația de acum, la deces”, spune dr. Anca Elena Ianitcaia – medic specialist Boli Infectioase – Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

  Spitalul Victor Babes a informat Direcția de Sănătate Publică, raportarea urmând a fi transmisă Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

  sursa: opiniatimisoarei.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.