luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Veninul de viespe omoară celulele canceroase

  de - | 7 septembrie 2015, 3:29 PM | Stuff

  0

  Cercetătorii au descoperit un lucru incredibil despre veninul viespilor Polybia paulista. Acesta conţine un ingredient puternic care care ajută la combaterea celulelor canceroase, scrie Noobz.ro.

  După o cercetare amânunţită a toxinei Polybia-MP1, subliniată în Biophysical Journal, cercetătorii au descoperit că această toxină ţinteşte numai celulele canceroase, iar pentru celulele normale este total inofensivă.

  Nu este un leac pentru cancer, după cum explică unul dintre autorii cercetării, Paul Beales, de la University of Leeds, Marea Britanie, pentru publicaţia Phys.org:

  „Acest lucru poate fi extrem de folositor în dezvoltarea unui nou tip de terapie combinată, în care mai multe medicamente sunt folosite simultan pentru tratarea cancerului prin atacarea celulelor canceroase”.

  Funcţionează prin perturbarea membranei celulelor afectate, permitând sporirea eficacităţii tratamentului. Scopul ţintirii selective constă în modul în care sunt compuse membranele celulelor canceroase.

  Fosfolipidele membranei celulelor sunt inversate. Într-o celulă normală, aceste fosfolipide stau pe interiorul membranei. În celulele canceroase stau în exteriorul membranei.

  Această cercetare are un potenţial imens pentru găsirea unui tratament al cancerului. Cu toate acestea, mai are multe teste până când să fie disponibilă publicului larg. Mai trebuie efectuate teste pentru a exista certitudinea ca acest venin este într-adevăr inofensiv pentru celulele normale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.