vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vaccinul nu conţine nici virus viu, nici virus mort. ARN mesager n-are de-a face cu ADN, a explicat un medic la Maratonul Informării

  de - | 7 noiembrie 2021, 6:03 PM | Coronavirus | Sănătate

  1

  Prof. dr. Victoria Aramă (foto: politicidesanatate.ro)

  Vaccinul cu ARN mesager nu conţine virus nici viu, nici mort, iar ARN mesager nu are nimic de-a face cu ADN-ul celulei umane. El rămâne o perioadă scurtă în citoplasma celulei şi nu ajunge în nucleu, acolo unde se află ADN-ul, aşa că nu poate crea nici infertilitate, nici malformaţii, a explicat Prof. dr. Victoria Aramă, medic infecţionist Institutul Matei Balş, la Maratonul Informării, care a avut loc sâmbătă, în Capitală.

  „Platforma prin care s-au creat aceste vaccinuri cu ARN mesager este una creată de foarte mult timp. Deci totul era, cumva, pregătit şi se aştepta un moment în care să apară un virus. Ne aşteptam să fie un virus gripal. Această pandemie ne aşteptam să fie una cu un virus gripal. Nu a fost să fie cu virus gripal, a fost cu coronavirus. În momentul în care virusul a fost identificat a mai trecut foarte puţin timp până când el a fost secvenţiat şi s-a putut extrage gena care codifică proteina spike. Acea genă care codifică proteina spyke a fost transformată în ARN mesager şi în acest fel, practic, platforma de fabricaţie existând, această mică particulă a fost introdusă în vaccin. Cu alte cuvinte, vaccinul nu conţine virus nici viu, nici mort, nu conţine elemente infecţioase, nu conţine elemente care să producă infecţia. Conţine doar o reţetă, un cod, care deţine informaţia în baza căreia celulele noastre din deltoid, acolo unde se injectează vaccinul, vor fi capabile să secrete proteină spike plecând de la descifrarea acestui mic cod. Ca o reţetă de bucătărie, în cuvinte mai simple. În funcţie de ea, celulele noastre secretă proteina spike”, a spus prof. dr. Aramă, citată de Aleph News.

  Este exclus să fie afectat ADN-ul uman

  Medicul infecţionist a explicat că ARN mesager nu poate fi comparat niciodată cu ADN-ul, iar cele două nu se întâlnesc niciodată.

  „Proteina aceasta secretată este văzută apoi de limfocitele T, care, la rândul lor, stimulează limfocitele B să producă anticorpi împotriva proteinei spike şi, de asemenea, şi limfocitele T sunt stimulate. Deci avem un răspuns imun complex, care asigură, practic, protecţia celui vaccinat împotriva bolii în momentul în care va veni în contact cu virusul. Ar mai trebui spus că acest ARN mesager nu are nimic de-a face cu ADN-ul celulei umane. ARN-ul mesager rămâne strict în citoplasma celulei. El nu ajunge în nucleu, acolo unde se află ADN-ul celulei umane. Deci este exclus să fie afectat ADN-ul uman”, a precizat prof. dr. Aramă.

  Prof. dr. Victoria Aramă a mai spus că moleculele de ARN mesager au un ciclu limitat şi dispar într-un interval scurt de timp, astfel că ideea potrivit căreia ar crea infertilitate pe viaţă este complet falsă.

  Vaccinul a apărut repede pentru că platforma de fabricaţie exista

  „Chiar dacă aparent a apărut repede, a apărut repede pentru că platforma de fabricaţie exista. A trebuit doar să existe un virus pentru care să avem nevoie de un vaccin şi să poată să se treacă la fabricarea vaccinului, iar această platformă are marele avantaj că permite fabricarea unei cantităţi foarte mari de vaccin. Dacă vreţi, faptul că într-o pandemie am avut posibilitatea să avem un vaccin eficient sau mai multe vaccinuri eficiente într-un timp atât de scurt asta arată că, într-adevăr, ştiinţa a evoluat foarte mult şi că am avut posibilitatea şi şansa să avem vaccinuri eficiente în foarte scurt timp. De aici să ajungem să considerăm că vaccinul a fost făcut pentru a distruge omenirea, pentru a produce malformaţii sau pentru a produce solzi sau nu ştiu ce alte aberaţii, nu ştiu cum s-a ajuns la aşa o interpretate. Chiar îmi este greu să înţeleg”, a mai spus medicul infecţionist de la Institutul Matei Balş.

  Sursa: Aleph News

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Stimată doamnă Aramă, … nu știți nimic!!! Sunteți o manipulată de oculte și plătită de Bil, să mințiți „populimea”. Cum vă permiteți să-i contraziceți pe cei cu „Doar Drepturi”, ce … Știu???!!!… că au citit ce zicea „unu” pe FB? Că doar doctoratele în virusoligie le dă Zuckerberg pe sistemul cu like-uri. Vai, vai, vai … chiar credeți că o să fie luate de bune explicațile date?!
   .
   Spălații pe creier dețin adevărul absolut și nu o să se răsucească că veniți dumneavoastră un „Prof.dr” să le explicați cum stă cu ARN-ul. Proștii, repetenții … au devenit peste noapte specialiști în imunologie și virusologie, … dar ei nici nu cunosc la ce se referă cuvintele ce definesc această parte a medicinii. Asta este! Am ajuns să fim huiduiți de cei fără bacalaureate, că nu au fost în stare să facă de un 5 la examen.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.