Update 2Primul caz de coronavirus în Arad, în afara centrelor de carantină, la Spitalul Județean! Bărbatul a murit la Timișoara

  de Special Arad | 23 martie 2020, 5:07 PM | Știri Arad | Topic special

  4

  imagine cu rol ilustrativ

  Luni după-masă a fost anunțat primul caz de persoană infectată cu coronavirus din județul Arad, din afara centrelor de carantină.

  „Avem primul caz confirmat în Arad cu coronavirus. Aș vrea să infirmăm zvonurile că ar exista mai multe, că trei, că patru… confirmat  este unul singur. Evident că în ultimul timp au fost luate mai multe probe, sunt trimise la laborator și vom vedea ce rezultate mai avem”, a spus primarul Aradului, Călin Bibarț.

  „Cred că este încă un moment pentru a reitera ceea ce am spus și ieri și zilele trecute, de a sta pe cât posibil mai mult acasă. Și această persoană nu este o persoană tânără, este o persoană în vârstă. Acum a fost transportată la Timișoara, vom vedea care va fi starea în final, nu e de glumă, trebuie să fim responsabili, să înțelegem că sunt momente grele și nu e momentul să ne plimbăm toată ziua prin oraș”, a adăugat Bibarț.

  Din informațiile pe care le deținem se pare că ar fi vorba de un pastor Arad (la început ni s-a spus, din mai multe surse, că e vorba de Lipova, însă, datorită unei intervenții a primarului Jichici, care ne-a sunat, am decis să scoatem numele localității, fiindcă e vehiculat – se pare că și prefectul și DSP-ul cunosc asta dar nu pot declara presei – numele unui profesor de la un liceu din Arad care a venit recent din Germania).

  Acesta, inițial, a ajuns la Spitalul Județean din Arad, iar de acolo a fost transportat la Spitalul din Timișoara. Momentan nu există informații despre închiderea spitalului din Arad, iar din sursele noastre înțelegem că nici nu s-ar pune problema, dat fiind faptul că există circuite închise pentru astfel de situații, pregătite deja din timp, iar pacientul ar fi fost izolat din start, la secția ATI. Astfel, ar urma doar o anchetă epidemiologică în spital, acesta rămânând deschis pentru pacienți, conform ordonanței.

  Update

  Pacientul a fost transportat cu SMURD-ul la Timițoara, fiind într-o stare gravă, ventilat mecanic. Acesta ar fi fost internat la Spitalul Județean Arad de câteva zile, cu alte afecțiuni.

  Update 2

  Informare de presă GCS:
  A fost înregistrat al 6-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana este un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie a.c. în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI. Bărbatul a decedat în cursul zilei de astăzi și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ma intreb de ce nu a fost testat la internare ? Oare cu cate persoane a fost in contact in spital ? Nu se mai face ancheta epidemiologica ?
   NU SE PUNE PROBLEMA DEZINFECTARII SPITALULUI , A SECTIEI ? Ce se intampla cu familia lui ? Cum se poate declara asa de simplu ca nu se pune problema inchiderii spitalului ?
   Acolo lucreaza medici care au si ei familii , asistenti infirmiere …. asta este transmitere comunitara .

   +7 voturi
   +1
   -1
  2. dragilor pe acest om l=am cunoscut personal si pe doctorul ce la avut ca supraveghietor,Serban intradevar a avut si alte boli ,dar virusul Covid=19 la dus la linia de Finisch , Medicul care la avut in observatie acum este la izolare ,stiu acestea din surse sigure, deci situatia s strigatoare la cer //// deci ce ne ramine ???? Sa ingenunchiem si sa strigam spre Cer de unde ne vine Ajutorul //DOAMNE AJUTANE

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.