Smartphone-ul pliabil Microsoft Surface Duo, așteptat să apară în toamnă

  de Special Arad | 14 iulie 2020, 8:17 AM | IT

  0

  (foto: Microsoft)

  Dezvăluit la evenimentul Microsoft Surface din octombrie 2019 și apărut recent online, Surface Duo sună cu siguranță ca un telefon având în vedere caracteristicile sale. Nu numai că poate face apeluri, dar poate fi pliat până la o dimensiune care se potrivește confortabil într-o mână și în buzunarul pantalonilor. În plus, rulează pe Android. Cu toate acestea, Microsoft s-a referit la el ca „dispozitiv de comunicare” când a fost prezentat. Numai că este un smartphone pliabil în toată regula.

  Trebuie să spunem că Microsoft Surface Duo are mult mai multe funcții decât un smartphone clasic. Are două ecrane de 5,6 inch și atunci când este desfășurat, poate fi folosit ca un dispozitiv asemănător unei tablete de 8,3 inch. De fapt, Surface Duo seamănă mult cu un alt dispozitiv introdus în cadrul evenimentului din octombrie 2019 – Microsoft Surface Neo, o tabletă cu ecran dual, mai mare, care rulează o versiune de Windows 10 optimizată pentru două display-uri.

  Microsoft Surface Duo va fi lansat la timp pentru sezonul sărbători 2020, deci probabil înainte de decembrie 2020. Nu știm cât va costa sau în ce regiuni va fi lansat în prima fază. Ce putem spune este că având două ecrane, va fi scump. Mai multe informații recente au sugerat că Microsoft ar putea lansa telefonul pliabil Surface Duo mult mai devreme decât era planificat inițial, conform TechRadar. Momentan nu există nicio dovadă că Microsoft se va abate de la programul inițial.

  Din informațiile de până acuma știm că Microsoft Surface Duo arată exact ca o versiune redusă a tabletei Surface Neo, o tabletă cu ecran dual. Dar, ca un dispozitiv portabil mai mic, Surface Duo este fără doar și poate un smartphone pliabil.

  Surface Duo are două ecrane de 5,6 inch, dar spre deosebire de alte pliabile, ecranele sale sunt realizate din sticlă Gorilla Glass. Ecranele sunt despărțite de o balama foarte vizibilă. Deși asta înseamnă că nu este o experiență la fel de perfectă cum avem pe Samsung Galaxy Fold, lansat anul trecut și în scurt timp cu un urmaș Galaxy Fold 2, folosind o sticlă rezistentă încercată este posibil să nu întâmpine problemele avute inițial de Galaxy Fold.

  Nepliat, Microsoft Surface Duo se întinde până la 8,3 inch și poate fi fi îndoit mai departe până la 360°. Surface Duo poate fi închis, nu are ecran exterior și nu va avea astfel nevoie de o husă pentru a-și proteja ecranele.

  Surface Duo va rula Android – probabil cu urmașul lui Android 10 destinat în mod special telefoanelor cu ecran pliabil. Microsoft a spus la prezentare că Duo va fi compatibil cu toate aplicațiile Android, iar în prezent lucrează îndeaproape cu Google pentru a realiza aplicații Android potrivite pentru telefoanele pliabile.

  În afară că știm despre el aproximativ când va fi lansat, alte lucruri sunt un mister total. Microsoft îl ține foarte bine ascuns, ceea ce este un lucru incredibil în aceste zile și nu avem detalii despre specificații sau caracteristici. Un lucru este îmbucurător, piața telefoanelor pliabile este tentantă și începe să se aglomereze. Sunt zvonuri și despre un smartphone pliabil Apple și vom scrie despre acesta în scurt timp.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.