Update Aradul se menține în topul județelor fără noi cazuri de Covid-19. Cu toate acestea, directorul DSP amenință cu închiderea piețelor și teraselor

  de Special Arad | 5 iulie 2020, 5:32 PM | Coronavirus | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  3

  În ultimele 24 de ore, în România, bilanțul îmbolnăvirilor cu Covid-19 indică 391 noi cazuri. Totuşi, sunt şi veşti bune: în 8 judeţe, dintre care și în județul Arad, nu există persoane infectate în ultimele 24 de ore.

  Un total de opt judeţe din ţară au înregistrat zero cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.
  Acestea sunt Arad, Caraş-Severin, Cluj, Hunedoara, Satu Mare, Sălaj, Teleorman și Timiş.

  Până în prezent, în România au fost confirmate 28.973 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.132 au fost externate, dintre care 20.026 de pacienți vindecați și 1.106 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

  Până astăzi, 1.750 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

  În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 19 decese.

  sursa: Digi24.ro

  Update

  În ciuda faptului că în întregul județ Arad nu mai există semnalată nicio persoană îmbolnăvită de Covid-19, iar la Spitalul Județean Arad joi a fost externat și ultimul pacient vindecat de SARS-Cov-2, directorul DSP Horea Timiș a declarat astăzi că relaxarea ce se resimte în orașul nostru este prea mare, fiind de părere că ar trebui închise din nou terasele, ba mai mult, sugerează o măsură și mai drastică, măsură neluată nici măcar în perioada Stării de Urgență: închiderea piețelor.

  „Dacă nu se înțelege că suntem într-o situație delicată și nu învățăm să păstrăm ce am obținut cu eforturi umane și materiale fără precedent pentru județul Arad în contextul pandemiei atunci toate eforturile instituțiilor și a comunității au fost de prisos. Ce am văzut astăzi în piețele din Arad, o relaxare prea mare, o lipsă a oricărei măsuri de prevenție și organizare, poate să aibă un impact asupra creșterii numărului de cazuri în județul Arad într-un interval de două, trei săptămâni. Ar fi păcat de toată munca depusă.

  Trebuie să păstrăm ce am obținut, să fim vigilenți și responsabili, iar cu amenzi nu rezolvăm situația. Luăm în calcul să propunem suspendarea activității în piețe şi terase acolo unde constatăm că nu se respectă regulile în vigoare. Dacă administratorii piețelor nu pot să gestioneze și să managerieze situația cu responsabilitate este mai bine să le închidem decât să fie posibile puncte de contaminare datorită contextului epidemiologic actual”, a declarat pentru ziardearad.ro Horea Timiş, directorul DSP Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Na așa. Sa închidă terasele și piețele e puțin… Io zic sa aresteze toți cetățenii la domiciliu. Și asa fac ce vor mușchii lor cu arădenii de vreo douj de ani încoace. Și, arădenii suporta și ii revoteaza en fanfare. Închideti bă tot. Sa puteți fura în liniște tu-vă Isten în cap….

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Sa va ia dracul, nu vreți odată sa terminați cu nebunia asta. Economia toată e pe ducă rau de tot, centrul, Metianu o grămadă de magazine falimentate, ce drac urmăriți….. Lăsați lumea în pace sa își trăiască viata normala. Trăiți și voi pe a voastră numai ne futeti cu Covidul vostru

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.