joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad are computer tomograf

  de Special Arad | 4 decembrie 2023, 4:43 PM | Sănătate | Știri Arad

  2

  Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad anunță că începând de astăzi, pacienții care ajung în Unitatea de Primire Urgențe (UPU) și care necesită investigații imagistice – tomografie computerizată – vor fi examinați direct în Compartimentul de Radiologie și Imagistică Medicală UPU.

  „Tomograful a fost recent autorizat de către CNCAN în vederea utilizării, iar acum compartimentul este complet funcțional, aici efectuându-se ecografii, radiografii și tomografii computerizate – toate în regim de urgență. Compartimentul de Radiologie și Imagistică Medicală UPU a fost construit și dotat cu aparatură medicală cu ajutorul fondurilor europene accesate de către Consiliul Județean Arad, și este amplasat în vecinătatea sălii de tratament a Unității de Primire Urgențe.

  De asemenea, activitatea medicală este asigurată de către personal angajat al unității medicale dar și prin servicii de Tele-Radiologie. Computerul tomograf din acest compartiment este destinat strict pacienților din UPU, iar aparatele CT din cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală sunt utilizate pentru pacienții care se prezintă la spital în regim ambulatoriu, pe bază de programare, respectiv pentru pacienții internați în secțiile spitalului”, au explicat reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

  Citește și: Bărbat de 81 de ani, salvat de medici după ce a ajuns la Spitalul Județean Arad cu anevrism de aortă abdominală

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.