Două aparate noi vor fi instalate la spital: un computer tomograf și un angiograf periferic

  de Special Arad | 30 aprilie 2020, 6:15 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Consilierii județeni au aprobat, astăzi, 30.04.2020, indicatorii tehnico-economici pentru efectuarea unor amenajări interioare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, în vederea amplasării unor echipamente medicale.

  Prin programul de investiții pe anul 2020 au fost alocate fonduri de către Consiliul Județean Arad pentru achiziția de Servicii elaborare documentații tehnico-economice, faza DALI,pentru amplasarea a două echipamente medicale.Investiția propusă urmează a fi realizată în cadrul imobilului Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad – corpurile C1 (corpul central)și C3 (clădirea ambulatoriului, str.Andrenyi Karoly nr.2-4), unde vor fi amplasate, la terminarea proiectului, două aparate medicale: un angiograf periferic, respectiv un Computer Tomograf.

  ANGIOGRAFUL PERIFERIC va funcționa în cadrul Laboratorului de Radiologie lntervențională și va fi amplasat, într-un spațiu, la parter, în cadrul clădirii C1- Ambulatoriului de Specialitate Radiologie. Pentru instalarea aparatului, se vor face o serie de modificări ale spațiului existent propus, printre care eliminarea zonei actuale de toaletă; mutarea zonei de acces din exterior la nivelul pereților coridorului spitalului și montarea unei uși culisante automate;camera tehnică: realizarea unei încăperi de aproximativ 3x3m în holul spitalului fără acces din hol, dar cu acces din zona laboratorului, instalarea uneipodele flotante, a tabloului electric general, a tabloului electric pentru curenții slabi, a două aparate de aer condiționat cu funcționare etc.

  COMPUTERUL TOMOGRAF va fi amplasat într-un spațiu destinat acestuia în cadrul clădiriiambulatorului, parter (clădirea C3 – camerele 19, 20, 21).Amenajarea spațiulul constă în baritări ale camerei de examinare, uși și ferestre plumbuite, dimensionarea camerei de examinare în concordanță cu caracteristicile echipamentului radiologic. În prezent camerele 19, 20 și 21 sunt spații de dimensiuni egale.Prin reamenajarea lor în vederea amplasarii CT-ului, peretele dintre camera 19 și 20 va fi mutat astfel încât suprafața camerei 20 să fie dimensionată în concordanță cu caracteristicile echipamentului radiologic.

  Valoarea totală a lucrărilor ce vor fi efectuate este de 1,073,409.27 lei, fără TVA. Durata estimată de execuție a obiectivului de investiții este de 6 luni.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.