duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Bărbat de 81 de ani, salvat de medici după ce a ajuns la Spitalul Județean Arad cu anevrism de aortă abdominală

  de Ioana Costaș | 13 noiembrie 2023, 4:30 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  Intervenție chirurgicală de urgență în noaptea de duminică spre luni la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad pentru salvarea unui bărbat în vârstă de 81 de ani care a ajuns în Unitatea de Primire Urgențe cu anevrism de aortă abdominală.

  Reprezentanții unității medicale spun că „medicii de gardă din secțiile Chirurgie Generală I și Anestezie și Terapie Intensivă I, împreună cu dr. Mircea Alexa, medic specialist chirurgie vasculară – care a fost solicitat de la domiciliu – au intrat de urgență în sală pentru a reconstrui porțiunea de aortă ruptă, a pacientului, prin montarea unei proteze sintetice”.

  Intervenția a fost dificilă, a durat mai bine de patru ore, cadrele medicale reconstruind o parte a unui vas principal de sânge. Riscurile au fost ridicate deoarece pacientul suferea și de alte afecțiuni cardiace, existând pericolul de exsangvinare rapidă.

  „Circulația în parametri optimi a sângelui a fost restabilită în urma intervenției, care a durat peste patru ore și care a fost una dificilă deoarece a presupus reconstrucția unei părți a unui vas principal de sânge, iar pacientul – diagnosticat și cu alte afecțiuni cardiace – risca exsangvinarea rapidă.

  Pacientul este conștient și cooperant și se află acum sub supraveghere medicală în Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă I”, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean Arad.

  Din echipa operatorie au făcut parte dr. Mircea Alexa – medic specialist chirurgie vasculară, dr. Loredana Stăniș – medic specialist chirurgie generală, dr .Andrei Ardelean – medic specialist chirurgie generală, dr. Eliza Geantă – medic specialist anestezie și terapie intensivă, dr. Mihaela Marian – medic specialist, anestezie și terapie intensivă, asistent medical Camelia Alexa, asistent medical Angela Caban, asistent medical Liliana Slăvoacă, asistent medical Angela Faur și asistent medical Loredana Ioana Jușca.

  Citește și: Analize histoptologice, citopatologice, fără costuri suplimentare la Spitalul Județean Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.