Ungaria închide toate granițele! „Doar cetăţenii maghiari mai pot intra în ţară”

  de - | 16 martie 2020, 4:10 PM | Coronavirus | Internaţional | Naţional

  0

  Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, a anunţat, luni, într-un discurs ţinut în faţa Parlamentului de la Budapesta, că a luat decizia închiderii graniţelor pentru toţi cetăţenii străini. Măsurile vin ca o încercare de a evita o răspândire a noului coronavirus.

  „Trebuie luate noi decizii deoarece, până când vom avea un vaccin, acestea sunt singura noastră şansă de a reduce răspândirea virusului”, a spus Viktor Orbán.

  Șeful executivului de la Budapesta a anunţat că toate graniţele Ungariei vor fi închise pasagerilor şi a adăugat că doar cetăţenii maghiari mai pot intra în ţară, scrie digi24.ro.

  De asemenea, cluburile de noapte şi cinematografele vor fi închise, iar cafenelele şi restaurantele vor fi deschise doar până la ora 15:00.

  Viktor Orbán le-a cerut tuturor să amâne participarea la orice adunare, cu excepţia evenimentelor din familie şi le cere persoanelor de peste 70 de ani să nu părăsească locuinţele.

  Până în prezent, Ungaria a înregistrat 39 de cazuri de infecţii cu noul coronavirus, dintre aceştia o persoană a decedat, scrie digi24.ro.

  Astfel, vor fi închise toate vămile din județul Arad, Nădlac I, Nădlac II, Turnu și Vărșand.

  Urmează să revenim pentru a specifica când intră în vigoare această măsură luată de Guvernul din Ungaria.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.