miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un profesor de liceu din Piatra Neamț i-a cerut unei eleve poze nud. Directoarea adjunctă a spus că incidentul nu este problema școlii

  de - | 19 ianuarie 2021, 7:18 PM | Naţional

  0

  Un profesor de matematică de la un liceu din Piatra Neamț i-a cerut unei eleve fotografii nud, iar după ce gestul său a ieșit la lumină pentru că a fost reclamat la directoare, a trecut la insulte și intimidări.

  „Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-a scris profesorul Cristian P. unei eleve, în luna octombrie, după care au urmat alte mesaje în care îi spunea elevei că „I-ar înfrumuseța zilele unui om trecut de 45 de ani” sau îi promitea note bune, potrivit Digi24, care citează Rise Project.

  Simțindu-se intimidată, eleva l-a reclamat la directoare și a cerut transferul la alt liceu. Când a aflat de plângere, profesorul a trecut la insulte la adresa elevei și la intimidări. „Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiție, frate de polițistă”, i-a spus el într-un mesaj.

  Contactată de Rise Project, directoarea adjunctă a spus că incidentul nu este problema școlii, pentru că eleva e majoră și hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta liceului: „Trebuia să facă plângere la poliție că este agresată. Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara.”

  Noua directoare a liceului a spus că nu știa nimic despre incident și că va demera o anchetă, în timp ce profesorul în cauză a refuzat să comenteze subiectul.

  După ce povestea a devenit publică, Inspectoratul Școlar Neamț a anunțat că a început o anchetă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.