Un profesor de liceu din Piatra Neamț i-a cerut unei eleve poze nud. Directoarea adjunctă a spus că incidentul nu este problema școlii

  de - | 19 ianuarie 2021, 7:18 PM | Naţional

  0

  Un profesor de matematică de la un liceu din Piatra Neamț i-a cerut unei eleve fotografii nud, iar după ce gestul său a ieșit la lumină pentru că a fost reclamat la directoare, a trecut la insulte și intimidări.

  „Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-a scris profesorul Cristian P. unei eleve, în luna octombrie, după care au urmat alte mesaje în care îi spunea elevei că „I-ar înfrumuseța zilele unui om trecut de 45 de ani” sau îi promitea note bune, potrivit Digi24, care citează Rise Project.

  Simțindu-se intimidată, eleva l-a reclamat la directoare și a cerut transferul la alt liceu. Când a aflat de plângere, profesorul a trecut la insulte la adresa elevei și la intimidări. „Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiție, frate de polițistă”, i-a spus el într-un mesaj.

  Contactată de Rise Project, directoarea adjunctă a spus că incidentul nu este problema școlii, pentru că eleva e majoră și hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta liceului: „Trebuia să facă plângere la poliție că este agresată. Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara.”

  Noua directoare a liceului a spus că nu știa nimic despre incident și că va demera o anchetă, în timp ce profesorul în cauză a refuzat să comenteze subiectul.

  După ce povestea a devenit publică, Inspectoratul Școlar Neamț a anunțat că a început o anchetă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.