sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Polițista amenințată de șeful său cu „bătaia cu cureaua la… ” a câștigat procesul de hărțuire sexuală intentat la Tribunalul Iași

  de Special Arad | 28 martie 2023, 11:24 AM | Naţional

  0

  Antonela Luca, polițista care și-a acuzat șeful de hărțuire sexuală, a obținut, în instanță, anularea definitivă a fișei de evaluare, în detrimentul IPJ Iași. În luna decembrie a anului 2021, în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, a izbucnit un scandal de hărțuire sexuală. Antonela Luca, polițistă la Postul de Poliție Țibana, județul Iași, îl acuza pe superiorul său direct, șeful de post Vasile Cojocaru, de hărțuire sexuală. La vremea respectivă, Luca dezvăluia că pe numele său a început o cercetare disciplinară, după ce și-a reclamat șeful pentru hărțuire sexuală. În luna octombrie 2022, Antonela Luca obținea în instanță anularea fişei de „evaluare pentru activitatea desfăşurată de reclamantă în perioada 01.01.2021-31.12.2021”. Ulterior, IPJ Iași a făcut recurs. În această lună, Luca a obținut anularea definitivă a fișei de evaluare, după o decizie a Curții de Apel Iași.

  Respinge ca neîntemeiat recursul formulat de recurentul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi împotriva sentinţei nr. 776/CA/2022 a Tribunalului Iaşi – Secţia a II-a Civilă, Contencios administrativ şi fiscal. Obligă recurentul să plătească intimatei suma de 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată efectuate în recurs. Definitivă. Pronunţată azi, 08.03.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei”, a decis Curtea de Apel Iași.

  Polițista Antonela Luca îi cere șefului daune morale

  Antonela Luca îi cere lui Vasile Cojocaru daune morale. De asemenea, polițista a acționat în instanță și IPJ Iași și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, având pretenții de daune morale și de la aceste două instituții.

  Primul termen este programat să aibă loc la 18 mai 2023, la Tribunalul Suceava – Secţia de contencios administrativ şi fiscal.

  Polițista, amenințată de șef cu „bătaia cu cureaua la…”

  În luna decembrie a anului 2021, agentul Antonela Luca făcea acuzații grave la adresa lui Vasile Cojocaru. Ea a declarat, pentru Bzi.ro, că în primele luni totul a fost în regulă. Apoi, au început problemele.

  După aproximativ 6 luni, colegii au început să-mi spună că domnul Cojocaru afirma că mi-a pus mâna pe picior, că, dacă ar vrea el, cine știe ce mi-ar putea face! Inițial am spus să nu-l bag în seamă, dar, văzând că nu încetează, l-am întrebat dacă este adevărat. El a negat totul, spunându-mi că nu a spus nimic niciodată. Pe data de 25 octombrie 2020, acesta mi-a trimis un mesaj text pe Whatsapp prin care mă întreba câte lucrări am făcut în noaptea în care am fost de serviciu, iar eu i-am spus că nu am reușit să fac pentru că am avut multe sesizări prin apel la SNUAU 112. Imediat după ce am vorbit eu, în prezența colegilor mei l-a sunat pe șeful Secției (n.r. – Secția Miroslava, de care aparține Postul de Poliție Țibana), căruia i-a spus: > Am fost ulterior contactată de către colegii respectivi, care mi-au povestit cele întâmplate. A doua zi am mers la șeful Secției, pe care l-am întrebat: >, iar el mi-a răspuns că suntem colegi și trebuie să rezolvăm noi astfel de probleme.

  ANTONELA

  (…) Pe data de 27 decembrie 2020 am primit un mesaj de la domnul Vasile Cojocaru: „Crăciun fericit! Și acum: Bătaia o meriți cu cureaua la…” Nici nu am răspuns, ulterior am mers la șeful IPJ, domul Costel Gîtlan, căruia i-am zis că doresc să plec de la acel Post pentru că situația nu este una tocmai plăcută cu domnul Cojocaru, fără a-i preciza despre ce este vorba. Pe 26 mai 2021 în timp ce mă deplasam la o sesizare 112 împreună cu domnul Vasile Cojocaru și mă aflam la volanul autospecialei de Poliție, acesta a încercat să mă atingă, moment în care l-am întrebat ce face, el a spus că, din greșeală, dar gestul s-a repetat, moment în care am oprit autospeciala și l-am întrebat dacă dorește să coboare.

  De asemenea, în timp ce ne deplasam, acesta făcea diferite afirmații la adresa mea, printre care că sunt un > și mi-a spus: > Nu am dorit să reclam acest aspect, întrucât așteptam un răspuns la un raport de mutare. Mai apoi am sesizat conducerea IPJ despre cele întâmplate și am fost chemată la un control intern. Ulterior, lucrarea mea a fost clasată din cauza >, chiar dacă am atașat mesajele primite de la acesta”, a afirmat, pentru jurnaliștii ieșeni, Antonela Luca.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.