Un grup musulman a vandalizat și a urinat pe statuia Sfântei Fecioare, în Italia

  de Raluca Medeleanu | 19 ianuarie 2015, 2:17 PM | Internaţional

  0

  Vinerea aceasta, un bărbat se ruga în fața unei statui a Fecioarei Maria, cu fotografia cuiva drag în mâini, într-o capelă din Perugia (Italia), când a fost atacat de către un grup de cinci „emigranți”.

  Potrivit datelor furnizate de raymondibrahim.com, primul lucru pe care l-au făcut agresorii a fost să îi smulgă bărbatului fotografia din mână. După aceea, și-au arătat ura față de Fecioara Maria, spărgând în țăndări statuia și urinând pe ea.

  Don Scarda, pastorul capelei, a declarat că incidentul a fost cauzat de către cinci „străini” . Până a ajuns poliția, aceștia fugiseră.

  Întâmplarea a cauzat revoltă printre locuitorii orașului, iar unii l-au criticat pe Papa Francisc, care a fost acuzat de mai multe ori pentru apărarea emigranților – preponderent musulmani – chiar și în situații extreme. Cu puțin timp înainte de incidentul respectiv, acesta a declarat că „Emigranții, prin propria lor umanitate, valori culturale, extind ideea de frăție omenească”.

  Deși episcopia condamnă actul de sacrilegiu împotriva statuii Fecioarei, aceasta a urmat modelul Papei de a scuti Islamul de orice responsabilitate pentru ceea ce s-a întâmplat. După cum spunea Monsignor Paolo Giulietti, episcop la Città della Pieve, lângă Perugia:

  „Pentru Islam, imaginea Mariei este foarte importantă: ea este mama profetului Iisus, conceput prin virginitate, ea fiind cea mai sfântă femeie. Musulmanii se roagă la altarele Mariei, în Orientul Mijlociu. Nu putem vedea în acest act de vandalism – care, așa cum am spus, este greșit din orice punct de vedere – un episod de ură religioasă. Este important să nu hrănim suspiciunea, mai ales în aceste vremuri.” 

  Între timp, Papa Francisc a făcut apel catolicilor și oamenilor din vest în general, rugând ca aceștia să-și frâneze pornirile de a insulta alte religii – în deosebi Islamul: „Este firească, este firească  [violența]. Nimei nu poate să provoace, nimei nu poate să insulte credința altcuiva, nimeni nu poate să ia în derâdere credința.”

  A făcut aceste declarații în 16 ianuarie, cu referire la masacrul de la Charlie Hebdo, când musulmanii armați au omorât redactorii revistei de satră care a luat în derâdere profetul islamic, Mohamed.

  Lumea se întreabă dacă Papa ar considera că ar fi tot „firesc” și dacă cineva din „breasla” lui s-ar pune să îi ucidă pe cei care au urinat pe statuia Fecioarei…

  Mulțumită strângerii de fonduri din partea locuitorilor din vecinătate, statuia vandalizată a putut fi restaurată și montată înapoi la locul ei inițial.

  Text original în engleză: Raymondibrahim.com

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.