vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Un fost portar de la Zona Liberă Curtici face greva foamei la poarta sediului din Arad | Video

  de Tudor Bogdan | 2 noiembrie 2017, 6:22 PM | Administraţie

  0

  Popa Costel, un fost angajat al Zonei Libere Curtici – Arad a intrat în greva foamei şi protestează, spune acesta, împotriva abuzurilor directoarei Cristina Bibarţ. El susține că a fost dat afară pe nedrept pentru că și-a permis să se înscrie în Alianța Natională a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex”.

  Bărbatul, care a lucrat pe platforma din Curtici pe postul de controlor poartă mai mult de un an, având contract pe o perioadă determinată, face astăzi greva foamei în fața sediului din Arad (strada Iulian Grozescu nr. 5), cu o pancartă din carton legată la gât și o singură sticlă de apă minerală, cu toate că, după cum recunoaște chiar el, nu se așteaptă ca cineva din conducere să-l bage în seamă și nici nu are speranțe să fie reangajat, pentru că s-a obișnuit cu comportamentul inuman al conducerii față de angajații care nu au fost aduși pe pile.

  „Nu mi s-a prelungit contractul pe perioadă determinată și, între timp, până să-mi expire mie contractul, au angajat alți băieți, fără calificări. Noi ne-am înscris în Sindicat ca să fim apărați de cineva, probabil că aceștia au cerut explicații aici la birouri… dar oricum, nu li s-a răspuns niciodată”, declară acesta.

  Bărbatul spune că a încercat să discute cu conducerea Regiei Autonome Administrația Zonei Libere Curtici – Arad, dar aceștia au încercat să-l intimideze. După ce i s-a refuzat să-i mai fie prelungit contractul, Popa Costel a hotărât să rămână în Sindicatul „Sed Lex”, chiar dacă, până la urmă, a rămas singurul membru. „Oricum, și dacă ieșeam din Sindicat, tot aici aș fi ajuns”, spune protestatarul.

  Tot el susține, alături de liderul filialei din Arad a Sindicatului „Sed Lex”, Bogdan Ardelean, că toți angajații revoltați care s-au înscris în acest Sindicat, au fost dați afară de la locul de muncă și, ulterior, au părăsit și Sindicatul. Popa Costel susține că în locul lui a fost angajat un bărbat „adus de mână de primarul de la Macea”. Nu a mai rămas nimeni în afară de el care să-și facă vocea auzită, pentru că cei de la Zona Liberă și-au adus numai oameni „de la partide, de la PNL, în special”. 

  Am încercat și noi să dăm de directoarea Cristina Bibarț, chiar în sediul Regiei Autonome Administrația Zonei Libere Curtici – Arad, dar după câteva minute am fost „poftiți” afară, pe motivul că în acea sală (care era, de altfel, goală) „se lucrează”. „Nu acum”, ni s-a spus, „e foarte ocupată”.

  Reclamație la ITM

  „Ieri am mai făcut o reclamație la ITM, pentru orele suplimentare. Mă simt nedreptățit, pentru că nu am primit acești bani din luna aprilie încoace”, spunea Popa Costel.

  Iată răspunsul în scris al Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad:

  IMG_6219okIMG_6218IMG_6217

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.