marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Pâinea și circul au despărțit apele în PNL Arad

  de Alin Olteanu | 1 iulie 2022, 11:07 AM | Culise | Topic special

  16

  Echipa de imagine a primarului Călin Bibarț a organizat joi, în numele acestuia, o adunare câmpenească la Port Arthur, în Aradul Nou. Până aici, nimic ieșit din comun. Până la urmă, primarul are dreptul să organizeze aproape orice, atât timp cât o face în nume propriu – în cazul nostru, un chef pentru „Prietenii Primarului”, invitați (și) să ciocnească un pahar de șampanie cu prilejul împlinirii de către familia Bibarț, Călin și Cristina, a 25 de ani de la căsătorie – dacă o face pe cheltuiala sa. Nu pe a CMCA (Centrului Municipal de Cultură Arad) sau pe a altei instituții locale abonată la bugetul public… doar am spus ca să se înțeleagă de către cei care se simt cu musca pe căciulă.

  Însă, dacă ne referim la „prietenii primarului”, invitați la Port Arthur, intervin chestiile de nuanță. Dintr-un calcul bine făcut, echipa de campanie a lui Călin Bibarț a invitat doar membri de partid, în cazul nostru PNL, care sunt de partea primarului și nu de cealaltă parte, numindu-i aici pe Gheorghe Falcă, Iustin Cionca, Sergiu Bîlcea, Geanina Pistru, Ionel Bulbuc și mulți alții, oricum majoritatea. Pe lângă membri de partid, la Port Arthur au mai fost invitați și angajați din instituțiile locale subordonate Primăriei Arad, poate și de aceea în timpul chefului unii umblând cu tabele în care se completau nume și prenume pentru că, nu-i așa, toți sunt pasibili să devină „Prietenii Primarului”… la un moment dat, în caz de „război”.

  De unde a pornit „circul”?

  Aflând despre aroganța lui Călin Bibarț, dar mai ales simțind pericolul legat de gestul cutezător al acestuia, Gheorghe Falcă, sosit în Arad, a reacționat rapid și pentru a „sparge” gașca de cutezători, a convocat întreg partidul, telefonic, începând cu ora 17, la Port Arthur. Cum ar veni: „Dacă e trădare, să o știe toți!”. Normal, la chemarea lui Gheorghe Falcă s-au strâns sute de alți invitați decât ai lui Călin Bibarț, lucru care a dus la o harababură de nedescris. Mâncare prea puțină pentru câtă lume era prezentă, băutură la fel, corturi… „neîncăpătoare”, dar peste toate astea se simțeau presiunea și tensiunea din aerul de pe malul Mureșului.

  În fine, cum s-au descurcat, dacă au fost hrăniți toți, dacă nu au răbdat sete, nu mai e treaba noastră. Treaba noastră este să descriem ce s-a întâmplat ulterior la microfon…

  Și a plâns primarul…

  Cu Falcă, Cionca, Pistru și ceilalți neaflați ideatic între „Prietenii Primarului”, ca auditoriu, primarul Bibarț s-a dus la microfon, de mână cu soția sa. Și a început… redăm cât de cât fidel, fiindcă nu avem o înregistrarea (deocamdată): „Vă mulțumesc tuturor pentru că ați onorat invitația mea. Cum se știe și cum mă știe toată lumea, eu sunt un haiduc. Și pentru că eu sunt așa, toți cei prezenți aici sunteți haiducii mei. Sunt aici, alături de soția mea, Cristina, care este o persoană mai retrasă, public. Dar soția mea a fost dată afară din serviciu de colegii mei din PNL. Asta au făcut ei!”. Nimic important nu a mai spus Bibarț, fiindcă, la un moment dat, gâtuit de emoție și, probabil, iritat și de modul în care s-au desfășurat lucrurile la Port Arthur, în timp ce vorbea despre soția lui, a îzbucnit în plâns… un plâns nu în hohote dar care, într-o asemnea conjunctură, puțin amplificat, l-a oprit din discurs.

  În tot acest timp, conducerea PNL Arad, nominalizată mai sus (liberalii… nehaiduci, cum ar veni), n-a reacționat defel, lucru surprinzător când ne gândim că europarlamentarul nu ezită să dea peste nas celor care au cutezanța să îl înfrunte public. Iar în momentul în care oamenii au fost invitați să facă o fotografie mare de grup, alături de primar, cei „înfierați” public pentru executarea Cristinei Bibarț au plecat.

  De comentat, nu comentăm nimic. Deocamdată. Însă o să revenim cu certitudine.

  P.S. Că Falcă, Cionca și Pistru au fost înjurați și huiduiți, nu știm. Se vorbește că așa ar fi fost, dar nu avem nicio probă în acest sens. Rămâne, deocamdată, ca la cinema: a fost sau n-a fost?

  Însă, după circul de la Port Arthur circulă multe zvonuri. Oricum, este foarte clar că se despart apele în PNL, acum public, fiindcă ele cam curgeau de multișor în alte direcții.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Greierele lui Pinocchio

   Domnule Olteanu, va pot spune eu cum a fost. E adevarat ca ”gasca” nedorita la aceasta intalnire a venit cu mai multi, doar ca, jenati si jenanti in acelasi timp, multi n-au facut multi pureci pe acolo. Cat despre cuvantul primarului, da, el a fost aplaudat, iar la mentionarea concedierii sotiei merita auzit murmurul si altele din partea multimii (asta ar trebui sa fie ca un semnal serios de alarma pentru gruparea Cionca). De altfel, acela a fost momentul în care, aproape mana in mana, Cionca si Geanina s-au pierdut printre tufele de pe margine si n-au mai aparut deloc. Ca de altfel si alde Falca, Faur si alti cativa care au simtit ca atmosfera nu le era deloc propice, ca sa zicem doar atat.
   Nu stiu daca este asa sau nu, dar, sincer, eu cred ca Bibi, cunoscand modul de a reactiona al celor din ”gasca” adversa, a organizat toata ”intamplarea” de la Port Arthur intentionat. Cu alte cuvinte, a aruncat o momeala din care ”gasca” a muscat din plin. Si chiar i-a reusit perfect!
   Cum ii scriam si colegei dvs, doamna Raluca, nu doar apele s-au despartit in PNL Arad, ci, pare-se, si culorile. Bibi a luat albastrul senin, ceilalti ramanand cu galbenul hepatic. The show must go on…

   +9 voturi
   +1
   -1
  2. Greierele lui BIBInocchio

   Trollul „Greierele lui Pinocchio”, abonat la toate postările în care simte nevoia să îl spele pe Bibi, lovește din nou. De fapt este „Greierele lui Bibinocchio”. Tot ce postează este într-o singură direcție, grețos, ca orice propagandă. Cât despre lacrimile lui Bibi, poate așa au plâns și cei dați afară din Primărie sau din Poliția Locală ca să facă loc bibioților. Dar dacă soțul lor nu e primar, cine să îi și bage în seamă?

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Greierele lui Pinnochio

    Regret, stimabile, n-ai nimerit! Greierele lui Pinocchio e un tip cu capul pe umeri, si-atat! Ca voi aveti nostalgia vechiului regim faraonic, asta e o alta problema. A voastra, nu a Greierelui! In schimb, despre tine se vede limpede cine esti. Ti-as spune chir numele real, dar respect autorul articolului (mai ales aluzia la Politia locala e edificatoare – a bon entendeur, salut!). Si-apoi, scriu ce vreau, scriu ce stiu, scriu ce vad si constat. Se pare că voi n-ati invatat exact ce inseamna libertatea opiniei in democratie si duceti nostalgia (care inca mai functioneaza intr-o parte a mijloacelor media!). Ca pe unii ii deranjeaza rau faptul ca Bibi va strica vechile structuri, nici asta nu e problema mea. Chit ca Bibi a declarat ca nu-i place sa pomeneasca ”vechea mostenire”, pe voi va deranjeaza nostalgia dupa ea. Si sper sa v-o strice in continuare, altfel Aradul asta va muri ingropat sub lacomia vechilor structuri care nu vor sub nicio forma sa lase ciolanul din mana! Eu, in acelasi spirit democratic, iti doresc un weekend racoros (nici o aluzie la racoarea care ii cam sperie pe unii…)

    0 voturi
    +1
    -1
  3. Greierele lui Bibinocchio

   Bibinocchio, stai liniștit, nu strică Bibi nimic, așa cum nici nu repară. Dumneata ești liber să postezi ce vrei, noi suntem liberi să constatăm că din toate comentariile pe care le semnezi picură obediența față de Bibi. Și nu ratezi nicio postare, deci ori ești un fan fanatic ori ești plătit să urmărești ce apare și să trollezi. Cât mai puține articole să fie în weekend, să ai și dumneata timp să te bucuri de soare. Care soare, evident, răsare datorită lui Bibi și apune din cauza dușmanilor lui, am înțeles asta din comentariile d-tale de până acum.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Greierele lui Pinocchio

    E clar, imi pierd vremea cu tine. Asta fiindca faci parte din aceeasi categoria din care e faraonul si toata clica lui. Adica din aceia care n-au idei mult, dar alea pe care le au sunt sigur fixe. Cat despre weekendurile mele, poti fi linistit, ale mele sunt frumoase, indiferent cate articole se scriu sau nu. Iar existenta mi-o castig frumos, caci nu depind de nimeni in afara de Dumnezeu si de capacitatile mele. Adevarul e ca atunci cand esti mercenar crezi ca toata lumea e la fel 🙂

    0 voturi
    +1
    -1
  4. Greierele lui Bibinocchio

   Domnu’ Greiere, așteptăm cu nerăbdare următoarele comentarii să vedem cum avem voie să gândim și ce avem voie să comentăm și noi, ăștialalți, că așa e în democrația d-tale. Cine gândește altfel, e rău, pușcăriabil, mercenar, „gașcă” sau pierdut printre tufe. Nu e haiduc bun, ca matale, e haiduc de ăla rău, ca dușmanii dezvoltării Aradului. Și uite și o idee la care să mai pui un comentariu: sper că ești plătit la postare, să merite că te străduiești să ai tot timpul ultimul cuvânt.

   --2 voturi
   +1
   -1
  5. Ce comentarii grețoase pune acest Greiere, evident un consilier al primarului măscărici! Dar ziceți mă ceva sincer, pe față, vorbiți doar în dorii și pe la spate, în stil securist. După ce l- a pus Falca primar, acum e faraon, dictator. Odată l- am văzut pe Bibarț pe lângă Falca, era lingușitor din cale afară iar în comentarii sunteți revoluționari. Rușine!

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Greierele lui Pinnochio

    Incearca domnule cu Emetiral daca ti-e asa de greata. Cine vorbeste de slugi. 🙂 Daca n-ai reusit sa afli nici acum, Falca l-a dorit pe Bilcea primar, i-a facut si lansare oficiala la Polivalenta. Doar ca Bibart le-a cam stricat ”jocul”. Dar ce-mi place cel mai mult e cum au sarit acum toti sa-l apere pe Falca. 🙂 Nu-i problema, sunteti liberi sa o faceti, ca nu stiu de unde a scos-o si alt comentac cum ca eu as interzice cuiva sa aiba o opinie. Daca ma contrazic e doar pentru ca eu am alta opinie. Iar opinia mea e tot mai limpede pentru tot mai multi aradeni. Asa cum voi ma puteti cataloga in tot felul, si eu o pot face. Iar daca nu sunteti convinsi cam cum stau lucrurile, iata, va spune un alt ziarist: shorturl.at/jHQTZ
    P.S. Scuze, Special Arad, ca fac la voi trimitere la un articol din alt ziar, dar pentru caposii nostalgici ai regimului de la care ciuguleau probabil si ei ceva, merita facuta o exceptie. Repet ceea ce am mai scris: unii cred ca daca ei sunt mercenari, si ceilalti sunt. Ei bine, mare eroare. Vorba ceea, mai rasfirati, baieti, mai rasfirati 🙂

    +1 voturi
    +1
    -1
  6. Vedeți…?!
   De aceea a ajuns Aradul unde este acum (la coada tuturor oraselor din Vestul țării), pt că fraierii de arădeni N-AU ÎNȚELES ȘI ÎNVĂȚAT NIMIC din experiența anilor precedenți, menținându-si la conducerea Aradului (municipiu si județ), ACEEAȘU VECHE GAȘCĂ DE PARVENIȚI, nesimțiti și tupeiști, („veniți de la coada vacii”) !
   Aceștia, deja CONSIDERĂ ARADUL, CA PROPRIA LOR MOȘIE, pe care și-o împart și transmit „moștenire” DUPĂ BUNUL LOR PLAC !!!

   …Iar ARĂDENII…, unde sunt ARĂDENII în toată povestea asta…?! 🤔
   《 Aaaa, „tâmpiții” ăia care ne votează Alegeri dupa Alegeri…?! Să stea în banca lor, că nu-i de nasul lor povestea asta!
   Ei doar sa „stea în banca lor” și să ne dea votul în continuare, ca noi să ne facem „mendrele”, după pofta inimii… 》 – cam asta e gândirea găști de la acel, așa-zis, „eveniment”…

   Spor la vot, în continuare, dragi arădeni ! 😣

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.