marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Aeroportul Brașov va fi dirijat de la distanță, de la Arad, din punct de vedere al traficului, printr-un turn virtual

  de Special Arad | 9 iunie 2023, 8:57 PM | Naţional

  0

  (foto: Economedia)

  Săptămâna viitoare, joi, va avea loc prima aterizare pe Aeroportul de la Braşov, care este este primul aeroport din estul Europei care va fi dirijat din punct de vedere al traficului aerian de la distanţă, de la Arad, printr-un turn virtual. Despre cursele care vor opera pe aeroport, preşedintele Consiliului Judeţean a arătat că în prezent sunt doi operatori care vor opera constant, pe patru destinaţii de Germania, iar din august vor exista trei zboruri pe săptămână spre Londra, spre Barcelona şi spre Bruxelles pentru început.

  „Este o mare bucurie pentru noi, ne pregătim pentru Ziua porţilor deschise, urmând ca săptămâna viitoare, joi, să avem prima aterizare pe Aeroportul de la Braşov, moment istoric, moment aşteptat de toţi braşovenii, de foarte multă vreme”, a spus președintele CJ Brașov într-o intervenţie, potrivit news.ro.

  Aeroportul de la Braşov este primul aeroport din estul Europei care va fi dirijat din punct de vedere al traficului aerian de la distanţă, de la Arad, printr-un turn virtual.

  De altfel marea majoritate a aeroporturilor la nivelul ţărilor dezvoltate au astfel de sisteme de dirijare printr-un turn virtual pentru că există mai multă acurateţe şi se poate vedea fiecare detaliu atât în zona spaţiului aerian al turnului virtual cât şi în vecinătatea aeroportului.

  Ultima știre apărută pe Special Arad despre Aeroportul Arad: Un singur aeroport din țară stă mai prost decât Aradul la numărul de pasageri, în primele trei luni din 2023

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.