duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Un singur aeroport din țară stă mai prost decât Aradul la numărul de pasageri, în primele trei luni din 2023

  de Special Arad | 25 aprilie 2023, 12:36 PM | Naţional | Știri Arad | Topic special

  1

  Nu e chiar o surpriză pentru arădeni, dar o analiză boardingpass.ro confirmă faptul că Aeroportul din Arad stă extrem de rău în ceea ce privește numărul de pasageri. Au fost analizate primele trei luni din acest an, iar aeroportul nostru nu a acumulat, în această perioadă, nici măcar 100 de pasageri.

  Aradul nu stă cel mai rău în acest clasament, ci este „doar” pe penultimul loc, cu 56 de pasageri.

  Cel mai falimentar aeroport din țară este cel din Tulcea, cu nu mai puțin – și nu mai mult – de TREI pasageri în primele trei luni din 2023, potrivit datelor publicate de boardingpass.ro, care citează Asociația Aeroporturilor din România (AAR).

  Nu stă bine nici al doilea aeroport al capitalei, Aeroportul „Aurel Vlaicu” din Băneasa, care a acumulat doar 1.827 de pasageri.

  Cele mai tranzitate aeroporturi din țară

  Numărul total de pasageri în România, în această perioadă, a fost 4.949.788, iar cei mai mulți, 62,4%, adică 3.087.543 de pasageri, au tranzitat aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni.

  Următoarele aeroporturi din clasament sunt aeroportul „Avram Iancu” din Cluj Napoca (600.223 de pasageri), aeroportul din Iași (359.521 de pasageri), aeroportul „Traian Vuia” din Timișoara (263.373 de pasageri) și aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava (196.037 de pasageri).

  Și o ultimă comparație pentru arădeni: aeroportul din Oradea a avut, în primul trimestru din 2023, un număr de 34.612 de pasageri.

  Mai multe detalii despre clasament și comparația cu anii trecuți, pe boardingpass.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Oare pt că „viziunea și activitatea mirifcă” a conducătorilor „iubiți” ai Aradului, DIN ULTIMII ZECI DE ANI, au dus orașul la stadiul de … „cătun”, iar gradul de emancipare și civilizație ai cetățenilor acestuia, la nivel de …. „oameni ai grotei” … ? 🤔
   Iar cifrele vorbesc singure… (de aceea și un singur Mall e prea mult pt arădeni, de aceea și investițiile și așa puține, rezistă „de dimineața până seara”, etc.).😣

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.