Trupul primei românce moarte de coronavirus a fost adus în țară fără știrea autorităților

  de - | 20 martie 2020, 9:29 PM | Coronavirus | Naţional

  0

  Ministerul Afacerilor Externe preciza, pe 14 martie, că, în urma demersurilor Ambasadei Române la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.

  Era vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani, din orașul Borșa, județul Maramureș, care se pare că a murit chiar de ziua ei. Femeia se afla în Italia, unde a ajuns cu doar câteva săptămâni înainte, unde trebuia să aibă grijă de sora ei, aceasta din urmă suferind de o boală incurabilă și făcând un tratament în Italia.

  Ei bine, în urma decesului, cei de la Externe le-ar fi transmis rudelor că nu ține de minister aducerea înapoi a trupului femeii, astfel că aceștia au decis să-l aducă pe cont propriu, cu ajutorul unei firme de pompe funebre din Borșa. Totodată, sora bătrânei infectate cu coronavirus a murit și ea. Ambele au fost aduse în țară joi, iar autoritățile spun că habar nu aveau despre acest lucru.

  Citește mai multe cu un singur click aici: libertatea.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.