Trimis de polițiștii din Vlaicu după „țigări”, adică să caute un hoț de mașini ca să-i deschidă TIR-ul furat și abandonat, patronul unei firme de transport „invocă” toți sfinții

  de Raluca Medeleanu | 10 decembrie 2020, 1:54 PM | Telefonul cititorului

  4

  Imagine cu rol ilustrativ

  Dacă folosim cuvântul „incredibil” nu e câtuși de puțin o exagerare pentru a descrie ceea ce ne-a dezvăluit un arădean că a pățit în această dimineață. Acesta susține că ar fi fost efectiv „trimis la plimbare” de polițiștii din Vlaicu, după ce s-a prezentat la secție pentru a raporta un furt.

  Claudiu Dașcău este patronul unei firme de transport din Arad, Gheteo Trans, iar ieri l-a dat afară pe un șofer care imediat după ce a primit vestea a dispărut cu cheile, actele și TIR-ul pe care îl conducea. Norocul a făcut că TIR-ul să aibă GPS-ul pornit, astfel că patronul a reușit să localizeze mașina pe o stradă lăturalnică, dar fără să aibă acces la ea, căci era încuiată, abandonată. Disperat, s-a dus numaidecât la Poliție, Poliția Vlaicu, însă răspunsul primit l-a lăsat stupefiat.

  „Poliția mi-a spus să sparg eu geamul și să găsesc un hoț de mașini care să-mi pornească mașina”, ne-a spus arădeanul.  „Le-am dus contractul de muncă al șoferului, am dus extras de cont să vadă că l-am plătit la zi… dar nu mi-a făcut nimeni niciun raport”, ne-a mai spus acesta, specificând că fostul angajat chiar are și datorii neplătite.

  „Cum e asta să-ți zică Poliția să apelezi la un hoț de mașini?! Eu nu știu niciunul, poate știu ei…”, ne-a spus ironic Claudiu Dașcău.

  Am contactat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad pentru a primi o declarație oficială cu privire la incidentul descris de arădean. Răspunsul ne-a venit în scris și îl puteți citi în rândurile care urmează:

  „În această dimineață, un bărbat s-a prezentat la Secția 1 Vlaicu, unde a relatat polițiștilor că un angajat de-al lui, când s-a întors dintr-o cursă externă, i-ar fi abandonat un autocamion pe o stradă din municipiu, l-ar fi închis și ar fi plecat cu cheile, iar de atunci nu mai poate lua legătura telefonic cu acesta.
  Întrucât bărbatul nu deține cheia de rezervă a vehiculului, i s-a recomandat să ia legătura cu o firmă autorizată pentru a deschide autocamionul.
  Bărbatul nu a depus nicio reclamație și nici nu și-a manifestat intenția de a formula o plângere.
  Din informațiile preliminare, în acest moment nu se conturează elementele constitutive ale unei infracțiuni sau contravenții, speța fiind de natură civilă”, ne-a scris purtătorul de cuvânt al IPJ Arad.

  ***

  Deci, pe cine să credem?

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Poate vine vremea cand conducerea IPJ Arad se va apleca asupra activitatii organelor de politie din Vlaicu. Cica unii au redefinit abuzul in serviciu sub o noua denumita: fapta buna. Pacat ca cetatenii cartierului Vlaicu nu se simt protejati de aceste organe, imbracate in uniforma statului.

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. M-am prezentat și eu la Secția Vlaicu pentru a depune o plângere pentru abuz de încredere.
   Mi s-a răspuns:
   Da’ ce crezi că noi suntem recuperatori?
   Ulterior am apelat un avocat care a făcut o plângere penală, iar procurorul a trimis dosarul la secția Vlaicu.
   Am fost sunat și chemat la declarații fiind întrebat: De ce n-ați venit la noi prima dată?

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.