sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Trei milioane de doze de vaccin anti-Covid, pegătite pentru români: „Şi virusul e altul”

  de Special Arad | 27 noiembrie 2022, 10:24 AM | Naţional

  4

  Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, este de părere că nu vom mai avea o problemă de sănătate publică aşa cum s-a întâmplat în anul 2021, deoarece acum majoritatea a trecut prin boală sau s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

  Rafila a precizat că a semnat o comandă de 3 milioane de doze de vaccin anti-COVID pentru cei care doresc să se protejeze împotriva noii tulpini.

  Întrebat, sâmbătă seară, la TVR Info, dacă va reveni numărul mare de cazuri de COVID-19, Alexandru Rafila a precizat că şi virusul e altul acum.
  Nu cred că vom mai avea o problemă de sănătate publică similară ca şi magnitudine cu ceea ce s-a întâmplat în 2021, nici măcar cu ceea ce s-a întâmplat în valul 5, în 2022. Dar e un virus cu o mare variabilitate genetică, aşa sunt toate virusurile ARN, nu e numai coronavirusul şi virusul HIV şi virusul hepatic tip C, toate sunt virusuri cu variabilitate mare. Noi, cu toţii, am trecut prin boală, ne-am şi vaccinat şi am trecut prin boală. Nu mai suntem, în faţa acestui virus, descoperiţi, cum eram în urmă cu doi ani, nu mai suntem la fel. Noi suntem alţii. Şi virusul e altul că vedeţi, el se modifică”, a declarat Alexandru Rafila.
  Alexandru Rafila a mai spus că a semnat o comandă de 3 milioane de doze de vaccin.
  Mai rămăseseră de achitat în acest an 11,2 milioane de doze şi am avut o negociere intensă cu Comisia şi producătorii, pentru că dacă nu făceam o comandă nu primeam formula nouă a vaccinului. Şi ne găseam într-un paradox, eram obligaţi să cumpărăm 11 milioane de doze dintr-un vaccin care nu se mai foloseşte, din care avem deja câteva milioane pe care le aruncăm. Am avut perseverenţă şi am semnat o comandă de 3 milioane de doze care dau posibilitatea persoanelor care au făcut 2 sau 3 doze cu vaccinul vechi să îşi facă un rapel. Avem 8 milioane, 8 milioane şi jumătate de persoane care s-au vaccinat cu două doze şi aproape 3 care s-au vaccinat cu 3 doze”, a mai subliniat Rafila

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Așa cum DOMNITORII FANARIOȚI „jupuiau și pielea” de pe popor, ca să-și plăteasca „dările și plocoanele” către Înalta Poartă, tot așa „cozile noastre de topor”, care ne conduc acum (a se înțelege „ÎȘI BAT JOC DE NOI !”), trebuie să-și plătească „plocoanele” spre Unchiul Sam („Înalta Poartă” în formă revizuită…).
   Asta, apropo de „tonele” de vaccinuri INUTILE (fără o eficiență demonstrată, ci doar cosmetizate favorabil, în mass-media!), cumpărate pe bani grei, iar apoi aruncate.
   Și, uite așa, Istoria se repetă, dar, doar cu alți actori… , deci, nimic nou sub soare!
   Noi continuăm să fim aceeasi cerșetori și slugi a celor din „lumea civilizată”, AMĂGINDU-NE că „facem parte din ea”; … da, pe post „gunoieri și slugi”! 😉
   Dar, poate că asta merităm și ăsta ne e nivelul maxim până la care ne putem ridica; poate pt. că avem în sânge: cerșetoria, neseriozitatea, șmecheria „de doi bani”, trădarea, văicărelile și scuzele ulterioare, iar atunci, nu văd de ce am avea pretenția la MAI MULT RESPECT și CONSIDERAȚIE ?! 🤔
   Ăștia suntem, asta avem/primim! 😣

   --2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.