vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Topul căutărilor Google din 2014, în lume şi în România

  de Special Arad | 31 decembrie 2014, 2:26 PM | Stuff

  0

  Robin Williams, Cupa Mondială din Brazilia, epidemia de Ebola, avionul Malaysian Airlines şi provocarea găleţii cu gheaţă/ Ice Bucket Challenge se numără printre cei mai căutaţi termeni în 2014, la nivel mondial, pe motorul online Google. În acelaşi timp, Simona Halep, Cupa Mondială/ World Cup, Nymphomaniac, diaspora şi Ebola se numără printre cei mai căutaţi termeni pe motorul online Google, în România, în 2014.

  Motorul de căutare online Google a publicat lista anuală a celor mai căutate subiecte. Căutările online cu ajutorul motorului Google sunt mult mai sincere, uneori jenante, şi oferă o imagine mai clară referitoare la lucrurile care îi interesează pe internauţi.

  Cei mai căutaţi termeni pe Google, în 2014, au fost „Robin Williams” (locul întâi), „Cupa Mondială la Fotbal din Brazilia” (locul al doilea) şi „epidemia de Ebola” (locul al treilea). În topul căutărilor s-au mai aflat dispariţia avionului Malaysian Airlines (4) şi „fenomenul” provocării „găleţii cu gheaţă/ Ice Bucket Challenge” (5).

  Google include, la fiecare sfârşit de an, printre topurile căutărilor, o categorie specială dedicată celebrităţilor decedate („trending celebrity losses”) în cursul anului, faţă de care internauţii îşi exprimă interesul.

  În 2014, pe această listă a celebrităţilor decedate, actorul Robin Williams a ocupat poziţia întâi şi este urmat, în ordine, de actriţa Joan Rivers, actorul Philip Seymour Hoffman, scriitoarea Maya Angelou şi actriţa de comedie Janet Vivian „Jan” Hooks. În categoria celor mai căutate vedete în viaţă, la nivel mondial, actriţa Jennifer Lawrence a ocupat poziţia întâi, urmată fiind de vedeta TV Kim Kardashian şi de actriţa franceză Julie Gayet, care a ajuns în acest clasament cel mai probabil datorită informaţiilor privind o aventură amoroasă a ei cu preşedintele Franţei, Francois Hollande.

  Privind România, topul celor mai căutate persoane pe Google în 2014 este condus de jucătoarea de tenis română Simona Halep. În clasament urmează: Robin Williams, Conchita Wurst, Adrian Iovan, Bear Grylls, Klaus Iohannis, Dinu Patriciu, Michael Schumacher, Maria Şarapova.

  Simona Halep conduce şi topul căutărilor generale pe Google în 2014. În acest clasament urmează „iPhone 6”, „rezultate bacalaureat”, „Eurovision”, Robin Williams, „alegeri prezidenţiale”, Conchita Wurst, „titularizare”, World Cup, Adrian Iovan.

  Pe de altă parte, „Nymphomaniac” a fost cel mai popular film pe Google în acest an. Topul celor mai populare filme pe motorul de căutare în acest an include în ordine şi peliculele „Frozen”, „Maleficent”, „Interstellar”, „Dracula Untold”, „Divergent”, „Godzilla”, „47 Ronin”, „Edge of Tomorrow”, „American Hustle”.

  Topul celor mai căutate emisiuni de televiziune pe Google în 2014 este condus de „Românii au Talent”. Urmează în acest top: „Vocea României”, „MasterChef”, „Next Star”, „Acces Direct”, „Un Show Păcătos”, „X Factor”, „În puii mei”, „Lumea lui Banciu”, „Divertiland”.

  Cele mai populare evenimente sportive pe Google în 2014 au fost: World Cup, Wimbledon, Steaua-Dinamo, România-Ungaria, Roland Garros, Australian Open, Sochi, Steaua-Ludogorets, România-Argentina, Turneul Campioanelor.

  Sursa: România TV

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.