marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Tina, ai fost, simplu, „the best”! Mulțumim pentru ceea ce ne-ai lăsat

  Avea 83 de ani, știu, iar acest lucru ne face să fim puțin superficiali, să spunem că a trăit destul. Este o parte de adevăr în această afirmație, dar numai o parte. Sunt oameni în viața noastră pe care-i dorim nemuritori, deși niciunul nu e.

  Ne dorim să trăiască veșnic toți oamenii pe care-i iubim, ne dorim să nu ne pierdem bunicii deși au și ei spre 90 de ani, ne dorim să nu ne pierdem niciodată părinții pentru a avea parte de acea dragoste necondiționată mereu, dar tot așa ne dorim să nu plece niciodată dintre noi oamenii care ne-au marcat copilăria, tinerețea, chiar viața.

  Am scris cu lacrimi în ochi despre Maradona, am făcut-o la fel în vara anului 2009, atunci când s-a stins Michael Jackson, două megastaruri ale planetei care ne-au marcat copilăria și chiar viața, așa cum spuneam mai sus. Tina Turner este acolo, lângă cei doi și alte nume uriașe ale acestei planete. A fost extraordinară, era considerată „regina rock and roll-ului” și fără teama de a greși a fost una dintre cele mai mari cântărețe ale tuturor timpurilor.

  Ea nu ne știe, dar cu siguranță, mulți dintre cei care citesc aceste rânduri, au simțit cândva în viața lor că au legat o relație cu Tina, că atunci când ascultau „Simply The Best”, „Private Dancer” sau „River Deep, Mountain High”, ca să dau doar câteva titluri dintre hit-urile ei, ea era acolo, cu noi.

  Am cunoscut cândva un băiat crescut la casa copilului. Îi spuneam „Paganel” și era deja trecut de 20 de ani. Nu avea pe nimeni dar venea pe la noi pe la sediu și îi mai dădeam bani să aibă de mâncare sau să își plătească camera în care dormea. El nu a avut norocul pe care l-am avut cei mai mulți dintre noi. Uneori, seara, „Paganel” cânta, iar cel mai mult îi plăcea să o facă pe versurile Tinei Turner. I-a împrumutat și mișcările și urca mereu pe un scaun că să se simtă pentru acele minute deasupra tuturor. Când fredona „Private Dancer” voia parcă să trăiască melodia așa cum o făcea și Tina, își flexa piciorul, își ridica umărul iar capul și-l apleca precum Tina spre acel pix care-i ținea loc de microfon. Nu o putea imita, însă. Nu avea cum, pentru că Tina era unică. Felul în care trăia ea muzica, în care se prezenta ea publicului, intensitatea cu care-și trăia fiecare secundă pe scenă, toate acestea au făcut-o unică și irepetabilă, iar vocea a fost și ea senzațională.

  Precum „Paganel”, nici Tina Turner nu a avut o copilărie fericită. Părăsită la 13 ani de părinți, a crescut cu bunicii și și-a câștigat existența lucrând prin diferite gospodării sau localuri ieftine. Tocmai de aceea nu e întâmplător că am adus aminte de „Paganel” în această poveste. Dar, spre deosebire de el, Tina avea să cucerească lumea prin muzica ei.

  S-a mai dus un artist enorm al acestei lumi, iar odată cu el ne-a mai plecat o parte din copilărie, din adolescență, din tinerețe. Nu mai suntem chiar tineri nici cei care și-au trăit copilăria pe melodiile Tinei, dar în asemenea cazuri nici măcar timpul nu le poate vindeca pe toate.

  Fizic, Tina a plecat, dar capodopera ei ne-a rămas și cu siguranță o vom asculta până vom pleca și noi, la un moment dat. Mulțumesc pentru tot ceea ce ne-a lăsat…

  Așa cum spune și melodia, Tina a fost, simplu, „The Best”. A fost cea mai bună, cea mai spectaculoasă, cea mai intensă…

  Dumnezeu să o odihnească în pace…

  Citește și

  Legendara cântăreață Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani

  VIDEO

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.