sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule – Cutremur, grevă, Falcă ministru, stejar doborât și Tina Turner

  de E. Nola | 30 mai 2023, 8:29 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  1

  Jurnalistul zilelor noastre, pierdut printre evenimente și nonevenimente care par evenimente, nu are probleme de această dată. Mai ales dacă stă la Arad și dorește să facă o panoramă relevantă a săptămânii care a trecut.

  Cadrele odată stabilite, începe desigur cu ce a fost la început: cutremurul. Cele câteva de la începutul săptămânii trecute care l-au scos pe arădean din viața sa în care nu se întâmplă nimic în afara postărilor de pe FB.

  Cutremurul este ceva real, nu virtual, mai ales dacă stai la etaj și mai ales dacă o viață întreagă ai crezut că ție nu ți se poate întâmpla nimic din cele care se întâmplă în lume, așa cum le vezi tu pe ecran.

  Numai așa ne putem explica o parte a reacțiilor, cele care trimiteau la teorii ale conspirației, pornind de la faptul că nici Pământul ne se învârtește așa de-a moaca în sistemul solar, musai trebuie să fie ceva explicații care ne duc la cei care au avantaje din orice. Inclusiv dintr-un cutremur.

  Numai că evenimentele s-au întortocheat pe la mijlocul săptămânii, greva profesorilor s-a dovedit a fi serioasă, aruncând cutremurul în desuet. În fond, ce poate fi mai dramatic decât amânarea serbărilor de sfârșit de an și a chefurilor absolvenților? Mai ales în situația în care am trecut și noi printr-o școală, știm ce înseamnă un profesor prost și pervers, ce grevă, dom’le?

  GREVĂ

  Să își vadă de problemele lor, să se consulte cu un medic, să fie bucuroși că au un loc de muncă în care doar se dau mari, să nu se apuce să încurce planurile de vacanță ale absolvenților și părinților care s-au pregătit din timp pentru marea realizare.

  Mai ales că îi încurcă și pe ăi’ mari ai nației, că dacă nu era grevă, acum aveam premier nou, nu ne plictiseam în continuare cu Ciucă. Și poate îl vedeam și pe Ghiță al nostru în guvern, așa cum au apărut zvonurile în timp ce profesorii făceau gălăgie în stradă. Direct la Dezvoltare, ce naiba, că doară a arătat el în Arad timp de douăzeci de ani ce înseamnă dezvoltare. Chiar dacă, știm cu toții, de fapt i-ar plăcea la Transporturi, și nu doar din cauza nașului Băsescu, ci din cauza banilor care se învârt acolo ca Bucureștiul să ajungă în cele din urmă, după douăzeci de ani de UE, să fie legată și ea prin autostradă de Europa.

  Dar nu, din cauza tâmpiților de profesori, Ciolacu amână preluarea guvernului, că doară nu e prost nici el, nu are nevoie de greve și cutremure moștenite de la Ciucă. Asta este, deocamdată Ghiță al nostru este pus la rece, așteaptă săracul să-i vină și lui rândul, dar nu e nicio problemă, se descurcă el, salariul de la UE e ca lumea – cam de douăzeci de ori mai mare ca al unui profesor începător din România –, e drept, acolo mai mult n-ai cum să scoți, că te prind ăia cât ai zice știucă. Pardon, Ciucă.

  Și de parcă toate acestea nu era de ajuns, la mijlocul săptămânii trecute am aflat și de moartea Tinei Turner. Cu toții, nu doar cei care se uită pe YouTube mai mult la manele și la videoclipuri cu teorii ale conspirației.

  Tina a fost cunoscută de toți, chiar dacă pentru motive diferite, din moment ce cariera ei de pe scenă a început la sfârșitul anilor cincizeci din secolul trecut și s-a terminat cam de zece ani, dar a rămas în continuare imaginea vedetei care nu poate fi oprită. Prea puțini dintre cei care au postat pe FB „The Best”, melodia ei cea mai cunoscută, știu de prima parte a carierei, de povestea sordidă, chiar cumplită a nașterii Tinei Turner sub îndrumarea bolnavă a lui Ike Turner, cel care i-a dat și numele, folosindu-se de ea în fel și chip aproape douăzeci de ani.

  Tina Turner

  Născută Anna Mae Bullock, la Nutbush, în Tennessee, Tina s-a rupt la patruzeci de ani de trecutul marcat de Ike, reinventându-se, devenind ceea ce a a fost așa cum l-au cunoscut cei mulți, bazându-se doar pe forța și inteligența ei, dovedind poate pentru prima oară că o femeie poate deveni și fără ajutorul bărbaților din lumea showbusiness-ului supervedetă. Melodia ei, creată de ea, „Nutbush City Limits” a devenit dans național în Australia, „nuthush”, o puteți vedea la sfârșitul textului, tocmai ca să realizați că Tina a fost „the best” încă înainte ca cei mulți să realizeze asta.

  Arădeanul, din cele mai vechi timpuri, este un iubitor și cunoscător al muzicii, a realizat, după toate acestea, abia în ultimul moment, că sub acoperirea acestor evenimente cumplite, care atrăgeau atenția mulțimii, primarele Bibi, poate frustrat că nimeni nu mai e interesat de rondul său de seară, a comis-o din nou.

  EMINESCU

  Chestiunea este în desfășurare, cert este că la ordinul lui Bibi a fost tăiat un stejar secular din parcul Eminescu. Știți, parcul acela din spatele primăriei, un fel de grădina primăriei, din moment ce înaintașul lui Bibi, de viitorul ministru vorbesc, desigur, a reușit să provoace singura demonstrație împotriva sa tot legat de parc. Se pare că arădenii, pe lângă UTA, mai au un punct fix la care se relaționează, acesta fiind parcul numit Eminescu în ultima vreme.

  bibi in cartier

  În ceea ce mă privește, nu mă bag, eu am terminat de mult școala, iar Bibi este pădurar la bază, ar trebui să știe ce face atunci când vine vorba de copaci. Am doar o singură întrebare, având în vedere că antecedentul său, actualul europarlamentar, viitor ministru și poate prim-ministru, a comentat pe larg în Adevărul de București și pe FB moartea Tinei Turner, dar nu a suflat o vorbă despre cutremur, grevă și doborârea stejarului secular.

  El, Bibi al nostru, oare cum își amintește de Tina Turner?

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.