TAROM zboară pe pierdere de zece ani, dar achiziționează mii de magneți de frigider, calendare și agende VIP

  de - | 24 noiembrie 2017, 10:12 AM | Naţional

  0

  Compania naţională Tarom a lansat mai multe anunţuri pentru achiziţii directe de magneţi, agende şi calendare.

  Prin achiziţii directe, Tarom vrea să cumpere 7.000 de magneţi de frigider cu dimeniuni de 9 pe 6 centimetri. Data limită pentru transmiterea ofertelor este 24 noiembrie.

  Compania mai vrea să cumpere şi 1.500 de agende de lucru şi alte 100 de agende VIP, pentru care data limită de transmitere a ofertelor este 27 noiembrie.

  Pe lista de achiziţii se află şi 1.500 de calendare.

  10 ani de pierderi pentru Tarom

  Deși cererea anuală crește cu mai mult de 10%, Tarom nu reușește să atingă linia de plutire. 2017 va fi al zecelea an de pierderi pentru companie. Iar 2017 este anul în care la conducerea companiei au fost patru directori. Liliana Dragne, cea care luna trecută a fost numită director general interimar, şi-a dat recent demisia, iar Consiliul de Administraţie l-a numit pe Wolff Werner-Wilhelm în funcţia de director interimar.

  Compania a zburat pe o pierdere de patru ori mai mare în prima jumătate din acest an, când a înregistrat un minus de peste 100 de milioane de lei. Această pierdere a fost pusă pe lipsa celor două aeronave A310, retrase spre sfârşitul anului trecut din flotă din cauză că generau pierderi uriaşe. La un an de la retragerea celor două avioane, compania nu a găsit modalitatea de valorificare a acestora.

  Chiar dacă Tarom a închiriat două avioane Boeing 737-800 NG în luna mai a acestui an, introduse rapid în circuitul comercial pe fondul unor probleme la alte aeronave, compania va înregistra în acest an pierderi de aproape 207 miliaone de lei (circa 45 de milioane de euro), se arată în bugetul de venituri şi cheltuieli.

  Guvernanţii s-au mai lăudat în lunile de vară că Tarom va avea curse spre China, Canada şi SUA, şi chiar a fost lansată procedura de închiriere a trei avioane lung curier, aceste planuri vor fi cel mai probabil amânate pentru anul viitor. Între timp, compania Air Canda Rouge va lega Bucureştiul de Toronto şi Montreal din vara anului viitor.

  Tot atunci, românii vor putea zbura la New York de pe aeroporturile ţărilor vecine. LOT va lansa zboruri de la Budapesta spre New York, iar de anul trecut Air Serbia oferă zboruri spre aceeaşi destinaţie, cu plecare din Belgrad

  sursa: economica.net

   

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.