marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Câte aparate DrugTest are Poliția Română și câte se vor mai cumpăra

  de - | 22 august 2023, 1:44 PM | Naţional

  0

  După accidentul teribil de la 2 Mai, acolo unde șoferul drogat Vlad Matei Pascu a spulberat mai mulți tineri, ucigând doi dintre ei și rănind alți trei, în spațiul public au fost mai multe comentarii cu privire la dotarea Poliției Române cu aparate DrugTest.

  Asta în condițiile în care, înainte de a comite tragicul eveniment, tânărul de bani gata a fost oprit de un echipaj de poliție, care l-a testat pentru alcool, nu și pentru droguri.

  Astfel au apărut tot felul de informații cu privire la numărul de aparate de testare a șoferilor sub influența substanțelor psihoactive, dar și cu privire la faptul că polițistul de la Constanța care ar fi avut pe mână aparatul era în concediu. Lucrul acesta va fi, conform declarației ministrului Cătălin Predoiu, clarificat de Corpul de Control care se află deja la Constanța.

  Potrivit surselor Știri pe surse, Poliția Română are în dotare 54 de aparate AquilaScan și 117 de aparate DrugTest, în total 171 de aparate.

  În perioada 2020-2022, la nivelul IGPR a fost semnat un acord-cadru pentru achiziționarea a 140 de aparate de depistare a drogurilor.

  Au depus oferte operatorii care furnizează AquilaScan, pe de o parte, și DrugTest, alt operator. Poliția Română a respins oferta AquilaScan, care, deși avea un preț mai mic în comparație cu DrugTest, nu respecta specificațiile tehnice. Reprezentanții AquilaScan au depus contestație la CNSC, unde au câștigat.

  Însă nu s-au achiziționat astfel de aparate tocmai pentru ca existau discuții în spațiul public cu privire la unele erori ale acestui tip de aparat.

  La acest moment, IGPR are un acord-cadru pentru achiziționarea a 400 de aparate depistare droguri. Termenul de depunere al ofertelor este de 31 august.

  Dintre cele 400, 200 sunt în proiectul Helipol, 44 in proiectul MixtMobil, iar 156 din alte finanțări.

  Sursa: Știri pe surse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.