marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria Chișineu Criș a cumpărat o dronă cu aproape 7 mii de euro. Poliția nu recunoaște solicitarea pe care a dat vina primarul

  de Mihai Todoca | 18 iunie 2024, 5:56 PM | Știri Arad | Topic special

  3

  Orașul Chișineu Criș nu este unul foarte mare, numărul de locuitori trecând puțin peste 7.000, dar achizițiile pe care Primăria le face sunt demne de un adevărat municipiu.

  Aproape 7 mii de euro a plătit administrația din Chișineu

  Ce-i drept performanțele dronei sunt explicate de prețul piperat. Drona Dji Mavic este una performantă, are cameră termală, dar și una de identificare facială, o autonomie crescută, dar și o mărime mult mai mare față de cele obișnuite.

  În țară, după cum ne-a spus și Flavius Chereji, primarul încă în funcție, fiindcă a pierdut alegerile, mai există doar una. Întrebat în campanie electorală ce nevoie a avut primăria de o dronă cu prețul de 7 mii de euro (33.613 lei), acesta ne-a spus că a avut o solicitare de la Poliție și că aceia care vor opera drona vor trebui să urmeze un curs specializat.

  „Sigur că această dronă va deservi oricui ne-o va cere dintre instituții, pentru căutarea persoanelor dispărute și așa mai departe”, a mai completat acesta.

  Citește și: Percheziții la Primăria Chișineu-Criș. Poliția a verificat documente

  Am întrebat, tot în campanie electorală, conducerea IPJ Arad dacă există o solicitare la nivelul IPJ Arad către Primăria Chișineu-Criș pentru achiziționarea unui „Pachet Drona Dji Mavic”, dacă există un acord între IPJ Arad și Primăria Chișineu-Criș în vederea achiziționării oricărui tip de echipament electronic și dacă la nivelul Poliției Chișineu-Criș există o persoană desemnată pentru a urma un curs de autorizare în vederea operării dronei Dji Mavic.

  Răspunsul IPJ Arad la cele trei întrebări, scurtat de noi, a fost NU.

  Campania electorală a trecut, dar achizițiile rămân, iar explicațiile primarului rămân la fel de subțiri, mai ales că acestea nici nu au fost confirmate de către IPJ Arad. Așa că rămâne întrebarea: pentru ce a fost nevoie de o dronă de o valoare atât de mare la un oraș așa mic? Poate la filmulețele în care edilul a apărut în campanie electorală… sau nu… că nu a avut operator, nu avem de unde să știm.

  Oricum… fiecare locuitor din oraș a contribuit cu aproape un euro pentru dronă, dar nu se știe cui folosește. Și, mai ales, pentru ce situații de urgență.

  DRONA CHISINEU CRIS

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Propun ca Primăria să presteze servicii pentru populaţie cu drona.
   De exemplu să facă poze/filmări din aer pentru anumite evenimente (nunţi, competiţii sportive, activităţi de partid etc). Să facă poze contra cost celor care vor să vândă imobiliare, ca vânzătorul să le poate posta pe site-urile specializate. Câte şi mai câte se pot face cu o dronă.
   Iar cu privire la amenajarea şanţurilor care să colecteze şi să evacueze apa pluvială…
   Las că-i bine şi aşa!
   E apă multă doar când plouă tare!

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.