Street Delivery 2015 a dat chiX, iar Captain Planet e gay

  de [email protected] | 16 iunie 2015, 1:46 PM | Gonzo | Reportaj

  0

  Mi-e rușine s-o zic, dar în copilărie eram în stare să mă bat cu orice șmecheroid care susținea că Popeye îl bate pe Captain Planet. Nu prea mai înțeleg fascinația obscură de atunci pentru măscăriciul ăla cu chiloți roșii, dar probabil era vară, canicula mi-a făcut creierul „omelette du fromage” și eram în căutare violentă de motive adevărate de ceartă.

  Revenind la zilele noastre însorite și insolite,

  acuma… știu că i-am făcut o mega-campanie și m-am plâns cu lacrimi de dinozaur că la Arad n-avem așa ceva – nu de parcă ar fi rău (din contră!) – dar realizez că arădenii care abia acum s-au trezit să meargă până la Timișoara să vadă care-i faza cu acest Street Delivery… au cam rămas cu buzele umflate. La fel și eu. Frecție la picior de lemn a fost, la Timișoara – cel puțin, la Iași și Someș nu știu. În schimb, la ediția de București, un polițist a primit o sticlă-n cap, pentru că a încercat să legitimeze un tânăr rebel.

  „Street Delivery X” a fost denumirea oficială, ediția a zecea carevasăzică (cel puțin în București, nu și în celelalte 3 orașe). Ca și „American History X”, „Malcolm X” sau „Jason X”, pentru că sună mai cool cu acel X la final. Dă o rezonanță mai periculoasă, mai iminentă, mai catastrofală… tematica de anul acesta fiind „Global Warming”. O problemă planetară ce ne măcina conștiința colectivă cam acum un deceniu, astăzi mai fiind doar așa… un cântecel de adormit copii modificați genetic.

  În orașul vecin, anul ăsta, SD a însemnat cam un sfert din ce a fost anul trecut și cam jumătate din sfert din punct de vedere creativ. Voluntarii păreau happy, că ei îs happy oricum, dar mai degrabă leneveau p-acolo, la umbra copacilor, decât să ne ofere ceva… gen… altceva decât șansa de a desena sau să facem poze pe o bicicletă. Aș fi rămas un pic la concertul trupei Toulouse Lautrec, dar m-au intimidat ăia de la Sephora. Care voiau și ei poze. Cam atâta puteai să faci acolo: poze. Vreo 20… față de anul trecut, când mi s-a umplut cardul.

  În loc de str. Mărășești, unde a fost în 2014 (de n ori mai fain), anul ăsta s-a instalat pe strada C. D. Loga, un pic mai departe de centru, pentru că e verdeață mai multă, chiar dacă mai puțină lume.

  Vremea „a ținut cu organizatorii”. A fost o căldură mare, mon cher… o demonstrație a Naturii de genul „ia de aici, Global Warming!”, dacă tot s-a ales tematica asta.

  Iar canicula ne-a topit creierul. Irascibilitate la tot pasul. Lipsă de chef pentru orice activitate. Dureri de cap, presiune atmosferică, schimbări radicale de climă, curenți de aer.

  Veste proastă pentru toți copiii din generații diferite: Popeye l-a bătut măr pe Captain Planet, care ulterior a murit de cancer pulmonar, iar Clarence (ăsta din imaginea de mai jos, mare caracter pe Cartoon Network-ul de azi!) i-a mâncat spanacul lui Popeye.

  Propun ca tematică pe anul viitor războiul. Războiul dintre Popeye și Clarence, mușchi vs. consumerism, Rusia vs. America… whatever.

  Vreau creativitate în cantități industriale, dacă se poate… și vreau Street Delivery și la Arad.

  Să nu creadă nimeni că m-am răzgândit!

  PS: Și să nu se supere nimeni… acest „text” e un pamflet și trebuie tratat ca atare :)

  tumblr_static_59mn6z2wiio0g0swk04scwgsk

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.