duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Strategia de dezvoltare spațială” a municipiului Arad a fost aprobată de consilieri

  de Raluca Medeleanu | 18 mai 2023, 3:37 PM | Administraţie

  0

  schițe din PUG

  Unul dintre documentele / studiile care stau la baza actualizării Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Arad a primit undă verde din partea consilierilor în ședința de Consiliu Local Municipal. 

  Pentru actualizarea Plan Urbanistic General, Primăria a semnat în 2020 un contract de 3 milioane de lei cu firma ICEBERG SRL din Timișoara. Amintim că vechiul PUG al municipiului Arad a fost elaborat în urmă cu 26 de ani, de firma SC Proiect SA, a arhitectului Gheorghe Seculici. Valabilitatea documentului era însă de 10 ani, iar apoi a fost prelungit periodic, acțiune care a adus de la sine anumite complicații din punct de vedere urbanistic.

  Acum, pentru întocmirea noului PUG, firma ICEBERG SRL a realizat până la ora actuală documentarea și sinteza documentării, în prezent fiind la faza de întocmire a PUG-ului preliminar.

  În acest sens, a fost întocmit și documentul intitulat „Strategia de dezvoltare spațială (Masterplan)”, care punctează mai multe obiective pentru dezvoltarea urbanistică a municipiului. După ce a stat la transparență decizională în decursul lunii aprilie, consilierii au aprobat proiectul cu unanimitate de voturi, în ședința de joi, 18 mai.

  Despre cele stipulate în acest document ne-a oferit mai multe detalii chiar șeful de proiect din cadrul S.C. Iceberg S.R.L. Timișoara – firma care a câștigat licitația pentru elaborarea întregului PUG. Interviul cu Cătălin Hancheș îl puteți citi AICI.

  Printre obiective se numără modernizarea infrastructurii în sănătate, reținerea forței de muncă, intervenții de regenerare urbană, dezvoltarea mediului de afaceri ș.a.m.d.

  După această etapă, care conține totodată și o serie de consultări cu cetățenii, care pot veni cu propuneri atât în scris, cât și la ședințele care vor fi organizate în acest sens la Sala Ferdinand a Primăriei (detalii AICI), urmează întocmirea PUG-ul complet, partea de avize și acorduri care modifică sau avizează PUG-ul complet și, ultima etapă, PUG-ul definitiv, care ar urma să fie operațional în 2024.

   

  Citește și:

  • Noul PUG al Aradului ar urma să fie finalizat în 2024 • Special Arad · ultimele știri din Arad

  • Aradul anului 2023, aceleaşi probleme, aceleaşi planuri ca şi Aradul lui 1997! • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.