vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update 2Stabilesc sancțiuni! Autoritățile din Arad analizează imaginile video cu protestul din noaptea trecută

  de Andreea Daniela B. | 29 martie 2021, 10:36 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Protestul care a avut loc noaptea trecută, în Arad, nu a fost unicul, Bucureștiul și Timișoara fiind și ele în centrul atenției. Protestul de la noi din oraș a durat câteva ore, timp în care oamenii au ieșit în stradă ca să își arate nemulțumirea față de noile reguli impuse de autorități. Anume, aceștia nu sunt de acord cu închiderea magazinelor la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și cu restricționarea circulației după ora 20.00 în aceleași zile.

  Cu pancarde, pe jos sau în mașini, arădenii au ieșit în număr destul de mare în fața Palatului Administrativ și au mărșăluit în timp ce cântau imnul sau scandau. De asemenea, la un moment dat, atmosfera s-a mai liniștit și un arădean a început să cânte la un instrument, acesta fiind înconjurat de lume și aplaudat.

  Citește și Protest în miez de noapte în centrul Aradului! La ora 2.00, sute de arădeni se aflau în fața Primăriei, bulevardul fiind blocat de mașini!

  Din imaginile foto și video care au „umplut” internetul se poate observa foarte ușor cum mulți au ales să nu poarte mască, iar de distanțare socială nici nu se mai poate pune problema.

  Astfel, acum că lucrurile s-au mai liniștit, aflăm că nu s-au dat amenzi în timpul protestului cel puțin nu din partea jandarmilor. Conform reprezentanților Prefecturii Arad, acest lucru stătea doar în atribuțiile jandarmilor și a polițiștilor. Din declarațiile purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Arad, Dan Monoranu, astăzi se analizează imaginile din timpul protestului urmând ca mai apoi să fie aplicate și sancțiuni acolo unde este cazul.

  Revenim și cu poziția oficială a IPJ Arad în momentul în care o vom avea.

  UPDATE IPJ Arad: Reprezentanții IPJ Arad au venit cu răspunsuri și am aflat astfel că s-au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.240 de lei. Acestea au fost aplicate de polițiști în timpul protestului.

  UPDATE 2 Jandarmeria Arad: 

  Jandarmeria Arad a asigurat măsurile de ordine și siguranță a participanților la protestul ce a avut loc ierI.

  Permanent, pe timpul desfășurării manifestației de protest, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora.

  În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea persoanelor care au încălcat prevederile legale în vigoare.
  Facem precizarea că, pe timpul stării de alertă, numărul maxim permis pentru participarea la adunări publice declarate este de 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță sanitară.
  Jandarmeria Arad va asigura în continuare condițiile de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare și va urmări permanent respectarea de către participanți a prevederilor legale.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mă scuzați , nu poate fi vorba de nici o sancțiune , din 4 martie toate amenzile privind nepurtarea măștilor de protecție și nerespectarea programului impus de autorități au fost declatate neconstitutionale deci nule !!! O seară faina să aveți ! Și spor la ieșit în aer liber !

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.