vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Spitalul Județean a suplimentat numărul de paturi pentru pacienții Covid. Câți bolnavi sunt internați la ora actuală

  de Special Arad | 9 februarie 2022, 12:27 PM | Sănătate | Știri Arad

  0

  O parte din fostul Municipal devine din nou secție Covid

  În contextul creșterii numărului de pacienți diagnosticați cu virusul SARS CoV-2, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a decis suplimentarea numărului de paturi pentru pacienții pozitivi cu 25.

  „Am decis să reintroducem în circuit COVID-19 Secția Clinică Medicina Muncii din incinta fostului Spital Municipal Arad (Piața Mihai Viteazul nr 7-8). Aici sunt disponibile 25 de paturi, dotate cu prize de oxigen, iar în cazul în care și aceste paturi se vor ocupa, avem posibilitatea să redeschidem și Secția Clinică Medicină Internă II, situată în imediata apropiere a Secției Clinice Medicina Muncii”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager SCJU Arad.

  La această oră, în secțiile Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad sunt internați 188 de pacienți diagnosticați cu COVID-19, dintre care 39 sunt tratați în secțiile de copii, iar 21 de pacienți, adulți, necesită terapie Intensivă.

  „Foarte important este faptul că și în acest val, cei mai mulți pacienți care necesită internare, se prezintă în Unitatea Primire Urgențe. Acești pacienți ajung fie deja confirmați cu infecție SARS CoV-2, cu formă medie spre gravă de boală, fie cu simptomatologie specifică acestei infecții. În medie, între 12 și 15 dintre pacienții care se prezintă într-o zi în UPU, necesită internare. Pacienții care apelează la Centrul de Evaluare, pentru efectuarea investigațiilor medicale specifice, sunt deja confirmați cu SARS CoV-2. Marea majoritate prezintă forme ușoare de boală, iar medicii pot prescrie tratament la domiciliu”, e explicat dr. Cătălin Hreniuc, director medical SCJU Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.