Șnițel vienez, rețetă autentică austriacă





Snitel vienez reteta autentica austriaca. Cum se face snitel vienez perfect? Cum se face crusta aurie din pesmet? Ce carne se foloseste la snitele vieneze? Cum se prajeste un snitel vienez autentic? Reteta de Wiener Schnitzel explicata pas cu pas.
Am cercetat un pic despre originea acestui snitel vienez si am citit o multime de informatii interesante, unele pe care nu le stiam, desi am mancat la Viena snitel original de nenumarate ori (sursa). Nu mai spun ca snitelul vienez a facut mereu parte din meniurile familillor noastre (din Ardeal si Banat) de peste 5-6 generatii. Strabunicele noastre faceau duminica snitel de vitel pane (snitel vienez) spre deliciul nostru. Intr-adevar, in perioada comunista de criza alimentara acest fel a devenit unul „de lux”, fiind pregatit mai rar, la ocazii speciale.
Despre originea acestui preparat atat de celebru exista numeroase discutii. Un celebru restaurant vienez, Fieglmueller, care azi se afla in mana celei de-a patra generatii de gastronomi, spune ca „Nu exista nimic mai „vienez” decat snitelul vienez”. Adica „Wiener Schnitzel”.
CUM SE FACE SNITEL VIENEZ RETETA AUTENTICA AUSTRIACA?
Citește continuarea pe savoriurbane.com
Comentariile portalului
In acest oraș locuitori sunt împărțiți in doua tabere : uni sunt revoltați ca nu se face nimic și ceilalți sunt revoltați ca se face (...)
Ana, unde ai terminat școala? Poate 8 clase la Slavici din Șiria. Sunt foarte multe asemănări între sociopați și psihopați. Atât psihopatia, cât și sociopatia (...)
În Arad legea este opționala pt cei bazați în Avram Iancu au închis o stradă pt cei cu terase cu pile, montajul granitului trebuia să fie finalizat la (...)