Șnițel vienez, rețetă autentică austriacă
Snitel vienez reteta autentica austriaca. Cum se face snitel vienez perfect? Cum se face crusta aurie din pesmet? Ce carne se foloseste la snitele vieneze? Cum se prajeste un snitel vienez autentic? Reteta de Wiener Schnitzel explicata pas cu pas.
Am cercetat un pic despre originea acestui snitel vienez si am citit o multime de informatii interesante, unele pe care nu le stiam, desi am mancat la Viena snitel original de nenumarate ori (sursa). Nu mai spun ca snitelul vienez a facut mereu parte din meniurile familillor noastre (din Ardeal si Banat) de peste 5-6 generatii. Strabunicele noastre faceau duminica snitel de vitel pane (snitel vienez) spre deliciul nostru. Intr-adevar, in perioada comunista de criza alimentara acest fel a devenit unul „de lux”, fiind pregatit mai rar, la ocazii speciale.
Despre originea acestui preparat atat de celebru exista numeroase discutii. Un celebru restaurant vienez, Fieglmueller, care azi se afla in mana celei de-a patra generatii de gastronomi, spune ca „Nu exista nimic mai „vienez” decat snitelul vienez”. Adica „Wiener Schnitzel”.
CUM SE FACE SNITEL VIENEZ RETETA AUTENTICA AUSTRIACA?
Citește continuarea pe savoriurbane.com
Comentariile portalului
Frumos.Un OM cu suflet URIAS. Felicitāri
O mare parte sunt plamaditi sub sutana lui Noghiu urmașul patriarhului Daniel sau 50 cent vedetă la polivalentă cu 3 mii de zombi. CredeNumai și nu cerceta Votează PLN Da Construim. (...)
Cargus= zero barat, ,,doctorul" să-și aducă aminte de sacii negrii,Chesa e simplu executant.Atunci singurul câte nu e din aceeași regie ar fi Aslau.Decit (...)