Șnițel vienez, rețetă autentică austriacă





Snitel vienez reteta autentica austriaca. Cum se face snitel vienez perfect? Cum se face crusta aurie din pesmet? Ce carne se foloseste la snitele vieneze? Cum se prajeste un snitel vienez autentic? Reteta de Wiener Schnitzel explicata pas cu pas.
Am cercetat un pic despre originea acestui snitel vienez si am citit o multime de informatii interesante, unele pe care nu le stiam, desi am mancat la Viena snitel original de nenumarate ori (sursa). Nu mai spun ca snitelul vienez a facut mereu parte din meniurile familillor noastre (din Ardeal si Banat) de peste 5-6 generatii. Strabunicele noastre faceau duminica snitel de vitel pane (snitel vienez) spre deliciul nostru. Intr-adevar, in perioada comunista de criza alimentara acest fel a devenit unul „de lux”, fiind pregatit mai rar, la ocazii speciale.
Despre originea acestui preparat atat de celebru exista numeroase discutii. Un celebru restaurant vienez, Fieglmueller, care azi se afla in mana celei de-a patra generatii de gastronomi, spune ca „Nu exista nimic mai „vienez” decat snitelul vienez”. Adica „Wiener Schnitzel”.
CUM SE FACE SNITEL VIENEZ RETETA AUTENTICA AUSTRIACA?
Citește continuarea pe savoriurbane.com
Comentariile portalului
Ai scris 7 pagini și te-ai învârtit în jurul problemei. Ca de obicei, răspuns ratat. Sigur că nu te referi la Simion🤣
cred ca au lasat intentionat parte din trunchiul celor doborati langa ciot,se vada ca au fost bolnavi -uscati ,iar cei care au fost sanatosi si totusi doborati au fost (...)
Serios, mizerie de ministru? Ești și tu din trupa lui Javrilă Nufugem sau din echipa Golanului de vorbești în halul asta cu rectorul celei mai apreciate universități (...)