vineri, 29 martie, 2024

Special Arad Logo

    Piure de țelină fin și cremos – rețetă pas cu pas

    de - | 20 decembrie 2017, 5:20 PM | Undeva

    0

    © savoriurbane.com

    Piure de telina fin si cremos reteta pas cu pas. Un piure din radacina de telina cu putin cartof, lapte, unt si smantana. Cum se face piureul de telina? Cu ce se potriveste piureul de telina aromat si catifelat?

    Americanii numesc acest piure de telina „celeriac puree” sau „celery root puree”. Asta pentru a face diferenta cu apio (tijele verzi ale telinei). Sunt mare amatoare de piureuri de legume si le fac foarte des pe post de garnitura pe langa fripturi sau carnuri prajite la gratar sau la tigaie. Mai schimbam un pic piureul de cartofi si cartofii prajiti, nu?

    Radacina de telina are o aroma specifica puternica, foarte fresh. Am folosit-o deja in salata cu sos remoulade si limba fiarta (reteta aici) sau in salata cu iaurt si maioneza (reteta aici). In prima reteta am oparit telina cateva minute pentru a mai scapa de aceasta aroma intensa. In cea de-a doua reteta am decis sa o rad si sa o imersez cateva minute in apa rece cu zeama de lamaie. In acest fel aroma se mai disperseaza iar zeama de lamaie previne oxidarea (inegrirea) telinei.

    CUM SE FACE PIURE DE TELINA FIN SI CREMOS?

    Citește continuarea pe savoriurbane.com

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    2 + 7 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.