marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Situație îngrozitoare în Ecuador din cauza coronavirusului! Morții sunt lăsați pe stradă, spitalele și morgile sunt la capacitate maximă

  de - | 5 aprilie 2020, 11:50 AM | Internaţional

  0

  Vicepreşedintele ecuadorian Otto Sonnenholzner a prezentat scuze sâmbătă pentru situaţia din oraşul Guayaquil, epicentrul epidemiei de coronavirus din ţară şi unde înregistrări video au arătat cadavre pe străzi, informează AFP. „În această săptămână am suferit o deteriorare accentuată a imaginii noastre internaţionale, am văzut imagini care nu ar fi trebuit să existe niciodată” şi „vă prezint scuze pentru asta”, a spus vicepreşedintele într-o declaraţie radio-televizată.

  Pe străzile pustii ale oraşului Guayaquil, epicentrul pandemiei de coronavirus din Ecuador, doar cadavrele mai puteau fi văzute. Spitalele nu mai au paturi libere pentru a accepta bolnavi, iar morgile, cimitirele şi casele funerare au ajuns la capacitate maximă. În aceste condiţii, rezidenţii spun că nu au altă variantă decât să-şi lase morţii pe străzi. Iar mirosul este de nesuportat.

  Este greu de spus câţi dintre cei decedaţi mor din cauza Covid-19. Multe familii spun că cei dragi au avut simptome ale virusului, în timp ce alţii susţin doar că bolnavii nu au putut fi trataţi în spitalele copleşite din Guayaquil, scrie CNN. O femeie a murit în spital într-un scaun cu rotile, în timp ce aştepta să fie preluată la urgenţe. Trupul său a fost lăsat afară patru ore până când cineva a vebit să-l ridice. Cauza morţii nu a fost determinată.

  „Am aşteptat cinci zile. Sunăm la 911 şi singurul lucru pe care ni-l spun este să aşteptăm, că lucrează pentru a rezolva acest lucru“, s-a plâns Fernando Espana căruia i-a decedat un membru de familie.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.