Situație aberantă în Timiș! Suspectă de COVID-19, o bătrână nu poate fi înmormântată până nu vin rezultatele, astfel e ținută în casă

  de - | 21 aprilie 2020, 1:39 PM | Regional

  0

  (foto: arhivă)

  Situație aberantă generată de regulile impuse în stare de urgență. O familie din Timiș stă cu mortul în casă. Nu îl poate atinge, dar nici nu îl poate îngropa, pentru că așteaptă rezultatele testelor de coronavirus. Totul în timp ce pacienților care aveau coronavirus nu li se mai face autopsie după deces, pe motiv că sunt contagioși.

  O femeie de 83 de ani din localitatea Periam din judeţul Timiş, a decedat luni, după ce i-au fost recoltate probe pentru coronavirus, iar acum familia aşteaptă rezultatul pentru a o putea înmormânta. Femeia decedată nu poate fi dusă la capelă, deoarece este suspectă de infectare cu Covid 19, astfel că este ţinută în locuinţă.

  Primarul localităţii Periam din judeţul Timiş, Cornel Dumitraş, a declarat pentru News.ro că unul din membri familiei în care a decedat femeia de 83 de ani, este la spital, după ce a fost confirmat cu coronavirus, iar ceilalţi membri au fost şi ei testaţi şi aşteaptă rezultatul.

  ”Este o situaţie mai specială pentru că una dintre persoanele membre ale familiei este internată de vineri la spital, cu coronavirus. Este vorba despre fiul femeii decedate. Ieri li s-au făcut teste la toţi, inclusiv la mama celui internat care între timp a decedat. Ea are 83 de ani. Astăzi vor veni rezultatele, pe la ora 11.00, iar apoi femeia poate fi înmormântată. Dealtfel, familia a discutat cu firma de pompe funbre şi s-au înţeles că azi este înmormântarea”, a declarat primarul Cornel Dumitraş.

  Potrivit edilului, femeia decedată nu putea fi dusă la capelă, potrivit noilor reguli, deoarece este suspectă de coronavirus.

  ”Familia nu se poate atinge de decedată, până când vine certificatul constatator al decesului. Noi avem capelă în comună, dar fiind vorba de o persoană suspectă de coronavirus, este interzis transportul la capelă. Este o situaţie specială, dar trebuie respectate nişte reguli”, a mai declarat primarul. În familia decedatei mai locuiesc acum nora acesteia, nepotul şi strănepotul, un copil de aproximativ zece ani.

  sursa: stiripesurse.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.