joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Șiria, singura localitate pregătită pentru invazia refugiaților Sirieni – primarul Bot așteaptă doar ordine de la Guvern!

  de Lucian Valeriu | 15 septembrie 2015, 12:35 PM | Pamflet | Recomandările editorilor | Şilindia | Şiria

  2

  Pentru arădeni, să confunde Siria cu Șiria e exclus – dar pentru restul lumii… pentru TOT restul lumii, e ceva… cum să zic?… ca și cum ai bea apă plată! Pentru alte popoare, ba chiar și pentru alți locuitori ai României în afară de arădeni și de cei care cunosc biografia lui Ioan Slavici, e greu de găsit Șiria atât pe hartă, cât și pe calculator – îți trebuie fie o hartă imensă, fie un calculator cu diacritice instalate în Times New Roman.
  O diacritică, deci, desparte onomastic Siria de Șiria… și câte telefoane a primit Valentin Bot, primarul Șiriei, de la ziariștii de presă centrală care chiar cred că Siria e totuna cu Șiria – numai el știe!

  A primit, astăzi, și unul de la noi – și asta pentru că, în urma unui brainstorming tipic redacției Special Arad, pornind de la prețioasa informație apărută în presa locală de ieri, cum că sora mai mică a Șiriei respectiv comuna Șilindia, oferă un spațiu concret și nominal unei familii de refugiați din Siria, ne-am întrebat „Păi cum?! Și Șiria nimic?!  „Nu am nimic împotriva sosirii refugiaților în comună. Singura cerință pe care comunitatea noastră o are este să fie oameni pașnici, să ne respecte religia și tradițiile. Noi avem și o comunitate de maghiari și nu au existat niciodată probleme” – a declarat (simpatică declarație!) primarul de Șilindia, Rovin Mariș ieri, pentru un site local.

  Valentin Bot a fost audibil șocat de întrebarea noastră… aproape fără replică, dar după un șir de reformulări, totuși, ne-a răsfățat inteligența declarându-ne că „deși nu m-am gândit vreodată… și nici în Consiliul Local nu a pus nimeni problema… și deși nici nu are administrația publică spații de cazare pentru așa ceva… dacă la nivel înalt se va pune problema ca Șiria să fie gazdă a unor refugiați din Siria – cumva ne-om descurca!” 

  Noi am făcut și un trucaj foto în această direcție, prin care ne-am devoalat ideile secrete… iar cum o poză face cât o mie de cuvinte – și, în plus, nu are nevoie de diacritice ca să fie înțeleasă corect -, lăsăm restul pe seama privitorului contemplativ.

  Sursa foto: www.primariasiria.ro

  Trucaj: www.specialarad.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.