sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Se scumpesc taxele de drum din Ungaria, în funcție de categoriile de emisii ale mașinilor

  de Special Arad | 21 noiembrie 2018, 12:37 PM | Auto | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Adevărul)

  De la 1 ianuarie, taxele de drum în Ungaria vor fi mai mari cu un procent de 5.8%, anunță traficmedia.ro. Totodată, potrivit asociației MKFE, în unele cazuri, pentru vehiculele Euro 3 și Euro 4, creșterea de tarife va atinge 32,5%.

  Într-un comunicat emis recent, care se referă la această majorare, autoritățile afirmă că regulamentele aflate în vigoare în prezent „favorizează în mod nejustificabil categoriile de emisii mai mici – Euro III și Euro IV“, drept urmare tratamentul prioritar de care se bucură aceste vehicule va înceta de la 1 ianuarie 2019.

  Deși Guvernul a anunțat o scumpire de 5.8%, creșterea de tarif va ajunge, în unele cazuri, la 32.5%, arată sursa citată. Taxa de drum se plătește diferențiat în baza numărului de osii ale autovehiculelor. Sistemul distinge trei categorii, J2, J3 și J4.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.